Zaterdag is de 2e Startersdag Veluwe voor ondernemers

Foto: Pixabay

Zaterdag 26 januari is de Startersdag Veluwe. Een regionaal evenement in de regio gericht op starters (korter dan 5 jaar ondernemer). Voor de 2e keer georganiseerd en dit jaar door het Starterscollectief Veluwe. Ondernemers die nog geen 5 jaar geleden hun bedrijf zijn gestart hebben zaterdag een leerzame dag voor de boeg. Tenminste, als ze naar de ‘Startersdag Veluwe’ gaan op het Bouw & Infra Park.

Waarom?

“Omdat je vanuit Harderwijk, Nunspeet, maar ook Apeldoorn soms naar de andere kant van Nederland moet voor een startersdag van de Kamer van Koophandel. En: Omdat de starters vanuit een WW-uitkering van alle kanten hulp hebben, net als starters met een innovatief product. Maar de starters die vanuit hun intrinsieke motivatie hun onderneming starten, daar is niet zoveel voor, “ dit antwoordt Adinda op de vraag waarom ze het event heeft bedacht. Na het succes van vorig jaar, is de Startersdag opgepakt en uitgebreid. Het is inmiddels het Starterscollectief en niet meer alleen organisator Adinda Keizer. Tussen de vorige Startersdag en de komende zijn er een aantal drukbezochte netwerkavonden geweest.

Pitchwedstrijd

Adinda heeft ook een pitchwedstrijd aan de Startersdag gekoppeld. Een 3-koppige jury, beoordeelt 3 deelnemers op hun pitch. Belangrijk in de minuut waarin zij hun bedrijf presenteren is: wie ze zijn, wat ze doen en waarom ze onderscheidend zijn. De winnaar krijgt een interessante prijs. De meeste standhouders en partners hebben een prijs in de pot gedaan. Hierin zitten allemaal prijzen waar je als startende ondernemer wat aan kan hebben.

Startersdag Veluwe

Adinda Keizer is de creator van de Startersdag Veluwe. Adinda is nu 10 jaar ondernemer en is de eigenaresse van Vind je Klant. Zij vertelt: “Al jaren ben ik bezig met, voornamelijk beginnende, ondernemers helpen te ontdekken waar hun commerciële kracht ligt. Normaal wees ik hen op de mogelijkheden die de Kamer van Koophandel biedt aan startende ondernemers. Dit jaar zijn er nog maar 3 startersdagen georganiseerd door de Kamer van Koophandel. Van die 3 is er geen 1 in onze regio. Daarom besloot ik de ‘Startersdag Veluwe’ te organiseren.” Zaterdag 26 januari van 9.00 uur tot 13.30 uur worden in de grote zaal van Bouw & Infra Park Harderwijk meer dan 100 ondernemers verwacht. Het congrespark aan de rand van Harderwijk ligt pal naast de diverse verbindingswegen. In de zaal van de hoofdgebouw vindt de opening en de pitchwedstrijd plaats en daaromheen staan 25 verschillende standhouders.

Motivatie

Vooral de ondernemers die vanuit een loonsituatie zijn gestart als ondernemer in hun vakgebied zullen aan hun trekken komen zaterdag 26 januari. De dag is dan ook niet bedoeld voor mensen die met de gedachte spelen om over een poosje eens een eigen bedrijf te gaan beginnen.  Adinda: “Nee, de Startersdag Veluwe is echt bedoeld voor ambitieuze mensen die als ondernemer actief zijn. Omdat ze het leuk vinden of omdat ze er gewoon goed in zijn. Mocht je op sommige onderdelen wat drempels tegenkomen, dan kunnen die zaterdag wellicht worden weggenomen. De sfeer is laagdrempelig. Geen hoogdravend gedoe, maar gewoon lekker ongedwongen kennismaken met andere ondernemers uit de regio.”