Recordaantal blikjes en flesjes ingeleverd door Apeldoornse verenigingen

Foto: Pixabay

Een groot aantal Apeldoornse verenigingen kwam afgelopen jaar in actie tegen zwerfafval. In totaal hielden 81 verenigingen en maatschappelijke organisaties een eigen ‘geadopteerd’ gebied schoon.

Per blikje €’s

Per blikje en flesje kregen zij een vergoeding van €0,05 voor de clubkas. Afgelopen jaar is hiermee een recordaantal van 1.124.652 blikjes en flesjes ingezameld. Om de waardering voor de inzet en het enthousiasme uit te spreken, kregen zeven verenigingen een prijs uit handen van wethouder Mark Sandmann.

Winnaars en opvallers

Grote winnaar was Gymnastiekvereniging Novitas met 44.069 ingezamelde blikjes en flesjes. Naast Novitas, vielen ook Zwemvereniging Aquapoldro en Sv Groen-Wit ‘62 in de prijzen. Daarbij werd een aantal verenigingen in het zonnetje gezet voor hun bijzondere prestaties. Zo blonken De Hunneruiters, Victoria Boys, De Sleppers en Vrienden Park Zuidbroek uit vanwege hun opvallende, ludieke en mooie acties.

Recordaantal ‘Heel Apeldoorn Rein’

De GO€DBEZIG-actie maakt onderdeel uit van de campagne Heel Apeldoorn is Rein. Meer informatie is te vinden via de website apeldoorn.nl/rein.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen