Gemeente realiseert extra fietsenstalling in Apeldoornse binnenstad

Foto: Pixabay

Medio 2019 opent de gemeente een nieuwe fietsenstalling in het voormalige pand van de Kijkshop, op de hoek Paslaan/Hoofdstraat. De gemeente realiseert meer stallingsruimte in de binnenstad om het aantal fietsen dat op straat geparkeerd wordt te verminderen.

Wildstallen tegengaan

Met name ondernemers, maar ook sommige bezoekers van de binnenstad, hebben last van dit zogenaamde ‘wildstallen’. De nieuwe stallingen dragen dus bij aan de kwaliteit van de binnenstad. Iets waar de gemeente Apeldoorn samen met Stichting Centrummanagement Apeldoorn hard aan werkt. Met meer stallingsruimte wordt het ook nog aantrekkelijker met de fiets naar de stad te komen.  De aankoop van dit pand draagt dus ook bij aan de ambitie om meer en betere fietsvoorzieningen in de binnenstad van Apeldoorn te realiseren.

Energieloket

Naast een fietsenstalling zal het pand ook onderdak bieden aan het energieloket. Hier kunnen inwoners terecht voor advies over energie besparen en energie opwekken in hun eigen huis, en over andere duurzaamheidsthema’s. Denk aan : slim besparen, isoleren, zonnepanelen en warmtepomp plaatsen. Maar ook het afkoppelen van regenwater van het riool. De inrichting van het pand wordt de komende maanden verder uitgewerkt en daarna duurzaam verbouwd.

Gemeente blij met duo-invulling

Wethouder Mark Sandmann: ““Ik ben blij dat we dit hebben kunnen regelen om de druk op het fietsparkeren te verminderen. Dat is goed voor de stad. En omdat we hier ook het energieloket kunnen vestigen slaan we twee vliegen in één klap.”

 

Cookieinstellingen