Herinrichting van het Leienplein gaat laatste fase in

Foto: Apeldoorn Binnenstad

Er is werk aan de winkel op ’t Leienplein! Dat is in ieder geval wat een aantal gevestigde (horeca)ondernemers én de gemeente hebben gedacht. Momenteel ligt het plein overhoop en wordt er flink gewerkt. Tijd voor een update.

Gevaarlijk

De situatie op het plein is al een tijdje niet helemaal veilig. Het Leienplein wordt namelijk steeds meer gebruikt als horecaplein en met de aangrenzende Nieuwstraat zorgt dat soms voor gevaarlijke situaties voor voetgangers die willen oversteken. Het doel van de aanpassing van het plein? Het plein meer plein maken.

Meer Leienplein

Meer plein en minder weg dus. De gele bestrating wordt doorgetrokken tot aan de omliggende gevels. Een deel van de Asselsestraat en de Nieuwstraat gaat op in het Leienplein. Er komen drempels om ervoor te zorgen dat het verkeer zich te gast voelt op ’t plein en minder hard rijdt.

Duur

De werkzaamheden zijn al even bezig en duren naar verwachting in totaal zo’n zes weken. Vorige week werd het stukje Nieuwstraat aangepakt. Dit duurde t/m 1 februari. Vanaf 1 februari wordt het laatste deel van de aanpassing aangepakt: namelijk het stuk Asselsestraat tussen de Korte Nieuwstraat en de kruising met de Nieuwstraat. Het duurt even, maar het levert zeker wat op: een prachtig horecaplein is dat veiliger is voor iedereen.