Caribische top-kunstenaars exposeren in Deventer bij ‘ARToMoNDo’ daarna in Apeldoorn

Foto: Gustvae Nouel

Na Deventer, vanaf 16 maart, zal deze reizende expositie in de Grote Kerk van Apeldoorn te bezichtigen zijn. Na presentatie in Den Haag en opening van de eerste expositie in Delft bij galerie ‘Kunst aan de Kade’, van enkele van de bekendste kunstenaars uit/van Aruba, Curaçao en St. Maarten, door de gevolmachtigde minister van Sint Maarten, mevr. drs. Jorien Wuite, komt deze bijzondere expositie nu ook naar ARToMoNDo in Deventer. Deze expositie is onderdeel van de ‘Kunst & Cultuur Estafette voor Rijksdeel Sint Maarten’, georganiseerd door Dutch Orange Company BV.

Start vorig jaar in Apeldoorn

Op Koningsdag 2018 startte dhr. Simon Boon, voorzitter van Dutch Orange Company BV en van Stichting Oranjefeesten Apeldoorn, deze ‘Kunst & Cultuur Estafette voor Rijksdeel Sint Maarten’ in Apeldoorn, als hulpactie voor de culturele sector van Sint Maarten, na de verwoestende orkaan Irma, de rampzaligste orkaan uit haar geschiedenis.

Deze mooie Oranje-actie voor de culturele sector van Sint Maarten kan rekenen op steun van diverse autoriteiten, van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) en van diverse sponsoren

Hoog bezoek

De minister-president van Sint Maarten, H.E. Mrs. Leona Marlin-Romeo, is bereid een openingswoord uit te spreken in Deventer, samen met haar Gevolmachtigd Minister in Nederland, H.E. Mrs. Jorien Wuite. Om het belang van de ‘Kunst & Cultuur Estafette voor Rijksdeel Sint Maarten’, van deze bijzondere expositie, te onderschrijven. Vertegenwoordigers van alle rijksdelen zullen uitgenodigd worden voor de besloten vernissage op donderdag 21 februari.

Expositie ‘Oranjeschilderijen’

Annex aan deze expositie is er gelegenheid een expositie van ‘Oranjeschilderijen’, gemaakt door Caribisch kunstenaar Gustave Nouel, te bezoeken. Een aantal van deze schilderijen is afgebeeld in de speciaal voor de Hulpactie uitgebrachte Verjaardagskalender. Deze expositie is te bezichtigen in ‘De Ontmoeting’, gehuisvest tegenover ‘ARToMoNDo’, aan de Nieuwstraat 19-21 in Deventer.

Meer info

De exposanten Sir Roland Richardson (www.rolandrichardson.com), Tess Verheij (https://artistsofstbarth.org/collections/tess-verheij), Melvin Anderson (www.melvinanderson.com), Bikkel (www.bikkelartist.com) en Gustave Nouel (www.gustavenouel.com) horen tot de bekendste en/of internationaal meest erkende kunstenaars van de Overzeese Rijksdelen.
Vanaf vrijdag 22 februari tot 16 maart 2019 zal deze expositie in Deventer te zien zijn in galerie/atelier/winkel ARToMoNDo, Nieuwstraat 20, in het hartje van Deventer. Openingstijden van dinsdag t/m vrijdag  van 09.00 tot 16.30 uur. Hierna zal deze reizende expositie in de Grote Kerk van Apeldoorn te bezichtigen zijn.

Cookieinstellingen