Keizersmantel en Koningspage in Beekbergen worden deze maand onder handen genomen

Foto: Pixabay

De gemeente Apeldoorn voert in februari 2019 werkzaamheden uit in de Keizersmantel en Koningspage in Beekbergen.

Op donderdag 21 februari is er een inloopbijeenkomst in Beekbergen om het ontwerp te bekijken en uw vragen te stellen. De bijeenkomst heeft een inloopkarakter, wat betekent dat u tussen 19.00 en 20.30 uur uw eigen moment kunt kiezen om langs te komen.

Keizersmantel en Koningspage?

In de genoemde straten is het asfalt in de weg aan vervanging toe. In plaats van de weg opnieuw te asfalteren gaan we de weg voorzien van een klinkerverharding. De reden om voor klinkers te kiezen is o.a. omdat klinkerwegen duurzamer zijn en langer meegaan dan een asfaltweg. Ook past een klinkerverharding beter bij een woonstraat. Naast het vervangen van de verharding legt de gemeente een infiltratieleiding aan en een wadi voor het opvangen van het regenwater.

Wat is een infiltratieleiding?

Het water uit het toilet, douche en keuken komt terecht in het vuilwaterriool. Dit vuile water wordt gezuiverd door de zuiveringsinstallatie. Regenwater komt momenteel ook terecht in dit riool. Door infiltratieleidingen aan te leggen wordt het regenwater opgevangen zodat het geleidelijk wordt opgenomen in het grondwater. Bij hevige regenval ontstaat hierdoor minder overlast en er hoeft minder afvalwater gezuiverd te worden in de zuiveringsinstallatie.