Wonen in het Sportfondsenbad en de Wilhelminaschool

Foto: Google Street View

Afgelopen week werden de plannen voor het Sportfondsenbad en de Koningin Wilhelminaschool beklonken. De gemeente droeg de panden officieel over aan Van Wijnen. Zij ontwikkelen deze twee historische plekken in onze binnenstad als één plan, met woningen en groene parken. Het bijzondere karakter van deze locatie wordt zichtbaar in het nieuwe plan.

Woningen

De Koningin Wilhelminaschool – de oude MULO – en de bijbehorende hoofdonderwijzerswoning aan de Kerklaan 21-23 worden omgebouwd tot vijf stadsvilla’s. Dit Rijksmonument houdt zijn authentieke uiterlijk, maar wordt aan de binnenkant aangepast aan de wensen van deze tijd. Op de plek van het Sportfondsenbad komen 18 woningen, waarin de oude functie van de plek zichtbaar wordt.

Groene stad

De plannen worden aan elkaar gekoppeld door groene parken. Bewoners kunnen hier gezamenlijk gebruik van maken. Parkeren gebeurt zoveel mogelijk op eigen terrein, waardoor er veel open ruimte is om te wandelen en te spelen. Dat past weer heel goed bij Apeldoorn als groene stad.

Samenhang

Wethouder Wim Willems is tevreden over de nieuwe plannen. “Bij de verkoop hebben we bewust gekozen voor één partij die de samenhang tussen deze twee plekken wist te verwerken in het plan. We zijn erg blij dat Van Wijnen het historische karakter van de school en het zwembad terug laat komen. Dit voegt weer kwaliteit toe aan onze binnenstad.”

Bestemmingsplanprocedure

De verwachting is dat de bestemmingsplanprocedure in 2019 afgerond wordt. In de loop van 2019 worden gesprekken met omwonenden en geïnteresseerden gepland. De bouw zal niet eerder dan 2020 starten.