Nieuwe oplossing voor VvE’s in Apeldoorn die willen verduurzamen

Foto: Public Domain Pictures Net

Oplevering eerste appartementencomplex in Apeldoorn dat werkt met nieuwe oplossing staat in maart gepland.

Duurzaamheid hoog op de agenda

Hoewel de gemeente Apeldoorn duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan, zijn er nog weinig appartementencomplexen met zonnepanelen op het dak. Terwijl 29% van de woningen in Apeldoorn een meergezinswoning betreft. In de praktijk is het namelijk nog lastig voor VvE’s om te verduurzamen: de financiering en besluiteloosheid vormen de grootste struikelblokken. Bovendien focussen veel VvE’s zich direct op zonnepanelen en ‘nul op de meter’ terwijl er vooraf nog veel andere besparende stappen te zetten zijn.

Informatiebijeenkomst

Om te laten zien wat er wel kan, zonder dat VvE’s hoeven te investeren, organiseert AE Duurzaam op vrijdag 15 maart een informatiebijeenkomst in Wijkcentrum Dok Zuid in Apeldoorn, waarbij ook het Nationaal Energie bespaar Fonds en de RVO de laatste ontwikkelingen presenteren. In Apeldoorn is AE Duurzaam in samenwerking met NederWoon al bezig met de verduurzaming van 6 appartementencomplexen, de oplevering van het eerste complex staat in maart gepland.

Financiële mogelijheden en kansen

Centraal staan alle nieuwe (financiële) mogelijkheden en kansen op het gebied van verduurzaming van appartementencomplexen. Zo vertelt AE Duurzaam welke oplossingen er zijn waarbij VvE’s zonder een investeringsbedrag en stijging van de maandlasten kunnen verduurzamen. Bovendien zijn er per 1 februari er nieuwe subsidieregelingen voor VvE’s. Tijdens het programma krijgen bezoekers te horen welke acties zij kunnen ondernemen en, nog belangrijker, in welke volgorde. VvE’s, woningcorporaties, beheerders, beleggers en verhuurders worden geholpen met de financiering, subsidies en de uitvoering bij het verduurzamen van woningen.

Programma

Het programma van de informatiebijeenkomst bestaat uit een middagsessie (van 15.00-17.00u), een VvE-beurs (van 17.00-19.00u) en een avondsessie (van 19.00-21.00u). Tijdens deze sessies krijgen de bezoekers antwoorden en tips over maatregelen, financiering en subsidies. De beurs geeft inzicht in de nieuwste technieken op het gebied van zonnepanelen, isolatie, verwarming en meer.

Verschillende sprekers nemen de appartementseigenaren mee in de wereld van verduurzaming, zónder stijging van de maandlasten. Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

  • 10 maatregelen die zichzelf snel terugverdienen
  • Subsidies voor VvE’s
  • Beschikbare financieringen voor VvE’s
  • Partijen die ontzorgen en investeren voor VvE’s
  • Informatie over mogelijkheden met zonnepanelen
  • Vragenronde

Informatiepakket

Iedere bezoeker gaat naar huis met een informatiepakket (t.w.v. € 40,00), een gratis duurzaamheidsscan van hun appartementencomplex én een uur kosteloos duurzaamheidsadvies om de VvE op de juiste weg te helpen. De informatiebijeenkomst op 15 maart in Wijkcentrum Dok Zuid in Apeldoorn voor iedereen gratis toegankelijk op vertoon van een aanmelding. Aanmelden kan via https://www.ae-duurzaam.nl/apeldoorn en is verplicht. Bezoek is inclusief een gratis hapje en drankje.