Intertoys maakt dankzij nieuwe investeerder afgeslankte doorstart

Foto: Wikimedia

Intertoys gaat in afgeslankte vorm verder. De curator van de eerder failliet verklaarde speelgoedwinkelketen maakte bekend dat de Portugese investeerder Green Swan met een deel van de winkels van de speelgoedketen een doorstart maakt.

Deel werknemers weg en deel winkels dicht

De Portugese investeerder maakte bekend 220 winkels van de failliet verklaarde keten open te willen houden, waardoor tussen de 1000 en 1500 van de 3200 Intertoys-werknemers hun baan kunnen behouden. Of die aantallen ook gehaald gaan worden, is onder meer afhankelijk van onderhandelingen met verhuurders en franchisenemers. Vakbonden reageren voorzichtig positief op de plannen voor een doorstart van een deel van speelgoedwinkelketen Intertoys. Het is volgens FNV en CNV een goede zaak dat een deel van het personeel zijn werk behoudt, maar het is nog afwachten wat de precieze plannen van de nieuwe eigenaar Green Swan zijn.

Speelgoedsector investeerder

Green Swan is bij de vakbonden nog een relatief onbekende speler. Toch stemmen overnames van andere speelgoedwinkels in Europa hoopvol. ,,Ze zijn gericht bezig met de speelgoedsector. Je ziet dat ze Europa aan het veroveren zijn, maar we zullen ze op hun daden moeten beoordelen”, aldus CNV-bestuurder Martijn den Heijer.

Betere aansluiting winkels en online

Volgens Nico Meijer van FNV is het voor Green Swan zaak de fysieke winkels beter aan te laten sluiten op onlineverkoop. De vorige eigenaren van Intertoys zouden dat hebben nagelaten, met een faillissement als gevolg. ,,Er is nu een winkelbestand overgenomen, maar het wordt nog een hele strijd om de klanten weer binnen te halen.”

Het bericht ‘Investeerder Intertoys op daden beoordelen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Het bericht Intertoys in afgeslankte vorm verder verscheen eerst op Nieuws.nl.