Minibos wordt gekloond, plek gezocht voor drie nieuwe Tiny Forests

Foto: Pixabay

Vorig jaar plantte de gemeente in de wijk Zevenhuizen een eerste Tiny Forest: een minibos ter grootte van een tennisbaan, midden in de stad.

Plek voor 3 nieuwe minibossen

In 2019 komen er in Apeldoorn drie Tiny Forests bij. Gemeente Apeldoorn en IVN Natuureducatie zoeken scholen of buurtbewoners die een fijne plek voor een Tiny Forest weten in hun buurt, die het minibos willen aanplanten én verzorgen.

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een bos midden in de stad van 250 tot 400 m2. Dit bos is een prettige plek voor insecten, vogels, kleine zoogdieren én mensen. Buurtbewoners ontmoeten elkaar in deze groene en gezonde plek in de buurt en kinderen krijgen les in het buitenlokaal dat er naast wordt aangelegd.

Adopteer een Tiny Forest

De komende weken gaan we op zoek naar drie nieuwe locaties. Bij de Tiny Forest wordt ook een Apeldoornse basisschool betrokken. Samen met de buurt, leerlingen en de gemeente verzorgen en planten zij het Tiny Forest.

Realiseer een stukje natuur in jouw buurt

Ben je enthousiast over dit idee en wil je een stukje natuur in je buurt helpen realiseren? Mobiliseer dan je buurtbewoners of de school in je omgeving en maak het mogelijk!

Op deze pagina vind je meer informatie over wat het betekent om een Tiny Forest te realiseren en te verzorgen. Ook vind je daar de criteria waaraan een goede locatie voldoet. Je kunt je tot en met 4 mei 2019 aanmelden. Eind mei worden de drie locaties voor de Tiny Forests bekend gemaakt.

Vragen of meer weten?

Neem contact op met projectleider Maartje Langeslag van IVN Natuureducatie. Bel haar op (06) 33 58 67 58 of stuur een mail naar [email protected]

 

Cookieinstellingen