Jongeren tussen de 11 en 18 jaar voor theatervoorstelling op Ereveld Loenen

Foto: Google Street View

Op Nationaal Ereveld Loenen wordt dit jaar in het kader van Theater Na de Dam, de landelijke theatermanifestatie na de Nationale Dodenherdenking op 4 mei, een voorstelling met jongeren gemaakt.

Project voor en door jongeren

In dit project doe je samen met twee theatermakers onderzoek naar de verhalen van de oorlogsslachtoffers die op het ereveld begraven liggen. Dit onderzoek is de inspiratie voor het maken van een theatervoorstelling, die zal spelen op terrein van het ereveld.

Theatervoorstelling

De voorstelling wordt in één week gemaakt; tijdens de meivakantie. De uitvoering is op 4 mei in de middag. De voorstelling is onderdeel van Eerbewijs; de herdenking op Nationaal Ereveld Loenen. Ben je tussen de 11 en 18 jaar? Ben je geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog en persoonlijke verhalen uit die tijd en lijkt het je leuk om mee te spelen (ervaring is niet noodzakelijk) geef je dan snel op. Wil je niet toneelspelen, maar kun je bijvoorbeeld heel goed dansen, rappen of een instrument bespelen, of wil je alleen deelnemen aan de research, ook dan kun je je opgeven.

Meer info en opgeven

Repetities: 28 april t/m 4 mei overdag

Voorstelling: 4 mei in de middag

Voor opgeven en vragen mailen naar [email protected]