Bomenparade belevingsboxen op de hoek van de Hofstraat en de Hoofdstraat

Foto: Gemeente Apeldoorn

Op de hoek van de Hofstraat en de Hoofdstraat komt binnenkort plek voor bomen. Apeldoorn is uitgeroepen tot Europese Bomenstad en viert dit onder andere met een ‘Bomenparade’ op deze locatie: een outdoor expositie die laat zien hoe belangrijk en mooi bomen zijn.

Bomenparade

De ‘Bomenparade’ bestaat uit drie verschillende belevingsboxen. Deze zeecontainers zijn omgebouwd tot grote kijk- en luisterdozen en geven op interactieve wijze informatie over de Apeldoornse bomen.

Natuurgebiedjes

Bomen zijn natuurgebiedjes op zichzelf: heel veel dieren, planten en schimmels leven in en op bomen. In de expositie ontdekken bezoekers deze ‘natuurgebiedjes’ en ook hoe verschillend bomen onderling zijn en hoe in Apeldoorn stadsbomen worden aangeplant en mogen groeien. Kom luisteren naar bijzondere boomverhalen. Bekijk welke dieren er allemaal in en om de bomen leven.  Kom en beleef de ‘Bomenparade’!

Opening

Wethouder Mark Sandmann opent De Bomenparade op maandag 15 april om 9.00 uur aan de Hofstraat/ hoek Hoofdstraat. De Bomenparade is daar ruim een maand gratis te bezoeken en reist daarna door naar  het Verzetsstrijderspark. Ook voor scholen is de Bomenparade een leuke excursie bestemming.

Meer bomenactiviteiten

Op 16, 17 en 18 mei vormt Apeldoorn ook het decor voor de Nederlandse Bomendagen. Vooral op zaterdag 18 mei is er van alles te zien en te doen rondom bomen. Met deze bomenactiviteiten viert Apeldoorn zijn benoeming tot Europese Bomenstad.

Zie ook: www.apeldoorn.nl/boomonderhoud