High ChariTea van Lions club Apeldoorn Het Loo zeer succesvol georganiseerd

Foto: Lionsclub Apeldoorn

Deze week vond de eerste High ChariTea plaats in het dienstgebouw van het park. HighChariTea is een combinatie tussen een Hightea en het ophalen van geld voor een drietal goede doelen.

Aanzienlijk bedrag

Door de circa 90 aanwezigen werd een aanzienlijk bedrag bijeengebracht door de verkoop van toegangskaarten, lootjes en een veiling. Naast Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe mochten ook de Stadsakkers Apeldoorn en Stichting Evert een cheque in ontvangst nemen uit handen van Martin Reiling, President van de Lions Apeldoorn Het Loo.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe was vanmiddag gastheer van de eerste editie van dit naar verwachting jaarlijks terugkerende evenement. De Stichting stelde onder andere daartoe het door Berlage ontworpen dienstgebouw beschikbaar alsmede toegangskaarten tot de diverse musea en natuurlijk het park. Aangezien de stichting afhankelijk is van onder andere giften om het park te kunnen onderhouden was Harald de Boer, adjunct directeur, erg blij met de cheque van Eur 2000,-.

De Stadsakkers

De Stadsakkers is een sociaal project. Op bijna 4,5 hectare bij Zuidbroek wordt groente en fruit verbouwd, wat tientallen mensen (onbetaald) werk biedt. Gepensioneerden, mensen met groene vingers en vooral mensen die minder makkelijk aan een baan komen. Zij kunnen er afleiding vinden, werkervaring opdoen of ‘arbeidsfit’ blijven. Stadsakkers kreeg een cheque van Eur 750,- overhandigd.

Stichting Evert

De derde stichting is Stichting Evert. Evert zet kinderen in beweging. Alle kinderen. En waar kan dat beter dan op de Veluwe, het mooiste natuurgebied van Nederland? Beweging betekent: Ontdekken, Beleven, Doen aan de hand van acht Veluwse thema’s. Ontdekken, Beleven en Doen met al je zintuigen, want de Veluwe kun je zien, horen, ruiken, voelen en proeven. Ook deze stichting werd verblijd met een cheque van Eur 750,-. Zoals de dagvoorzitter Maarten van Bergeijk in zijn welkomstwoord aangaf, komen deze drie doelen perfect samen tijdens de HighChariTea.

High ChariTea herhaling

Mede door het fantastische weer werd het een memorabel en zeer geslaagd evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is.