Gorilla Baboe bovenop dak van Apeldoornse stadhuis

Foto: Still Youtube

Nieuw kunstwerk in binnenstad te bewonderen. De enorme opblaasgorilla Baboe kijkt vanaf woensdag 17 augustus vanaf het torentje op het Marktplein uit over de stad.

Bijzonder geschenk

Het is 10 meter hoog en is daarmee meteen het grootste kunstwerk van de Apeldoornse binnenstad. Het kunstwerk is 7 maanden te bewonderen en een geschenk van de Apenheul aan de binnenstad van Apeldoorn. Het is speciaal voor Apeldoorn ontworpen door internationale kunstenares Lisa Roet. Met de aap als muze heeft zij al in verschillende grote steden wereldwijd gesierd. Roel Welsing, directeur van Apenheul licht de reden achter dit bijzondere cadeau graag toe: ”De Gemeente Apeldoorn streeft er naar om de natuur beter zichtbaar te laten zijn in de stad. Dat sluit één op één aan bij onze missie: het vergroten van de liefde voor de natuur. Wij weten als geen ander hoe zeer je verwonderd bent door de natuur als je daarmee oog in oog staat, zeker met apen! Vandaar dat Apenheul aan heeft geboden om de verbouwing van het gemeentehuis als decor te gebruiken voor een kunstwerk.”

Meer informatie

Het kunstwerk is 7 maanden lang te zien in Apeldoorn. Kom je ook een kijkje nemen? Wil je meer informatie over de aap? Kijk op www.baboekomtkijken.nl.