Feestelijke start bouw 17 woningen Osseveld-Oost

Foto: Gemeente Apeldoorn

Het laatste stukje nieuwbouw in Osseveld-Oost komt eraan. Wethouder Wim Willems luidde donderdag 25 april de start van de bouw in van 17 koopwoningen op de hoek van de Oude Veenhuizerweg en de Laan van Osseveld.

Over anderhalf jaar bewoond

Al lange tijd lag het terrein aan de rotonde naar winkelcentrum ‘het Fort’ braak. In de loop der jaren zijn er verschillende plannen geweest voor dit stukje, maar deze bleken om meerdere redenen niet haalbaar. Nu worden er 17 eengezinswoningen gebouwd. Het zijn drie verschillende typen woningen, geplaatst in een U-vorm. De Mateboer Groep B.V. uit Kampen realiseert de huizen, die inmiddels allemaal verkocht zijn. Begin 2020 kunnen de bewoners er gaan wonen.

Osseveld-Oost

Wim Willems is al jarenlang betrokken bij de wijk, in eerste instantie als raadslid. Hij heeft Osseveld en Woudhuis vanaf het begin van de jaren ’90 opgebouwd zien worden. Hoewel dit deel van Apeldoorn inmiddels al helemaal is volgroeid, is hij blij dat nu ook het allerlaatste deel van de wijk een bestemming heeft. “Hiermee kunnen we de ontwikkeling van Osseveld-Oost officieel afronden”, zegt Willems.

Feestelijke start

Mateboer Projectontwikkeling B.V. heeft de afgelopen jaren nauw contact gehouden met de gemeente. Door steeds de wensen en eisen voor dit plan te bespreken, zijn ze uiteindelijk tot dit mooie ontwerp gekomen. Mateboer Bouw B.V. zorgt voor de uitvoering van de bouw. “We gaan voor een prachtig resultaat, waar de toekomstige bewoners met plezier kunnen gaan wonen”, zegt kopersbegeleider Jantien van Ittersum.

 

Cookieinstellingen