Julianatoren ontdekt zwendel met gezinsabonnementen met vouchers via Marktplaats

Foto: Marktplaats

Pretpark Julianatoren ontdekte bij toeval een zwendel met voucher voor gezinsabonnementen. Een envelop met ‘retour afzender’ werd geopend door een medewerker en zo kwam de bal aan het rollen.

Kopie

Al vrij snel kwam de directeur van het pretpark erachter dat het geen echt abonnement maar een kopie betrof. Jeroen Buter, directeur pretpark Julianatoren: “ De handtekening was overduidelijk geen origineel gezette handtekening, maar een fotokopie. En op de kopie stonden rode strepen en op het origineel staan geen strepen.”

Verkoper

De verkoper deed alsof zijn neus bloedde toen de programmamakers van Opgelicht?! hem voor de camera confronteerde met zijn praktijken. Volgens hem was er niks aan de hand. Hij kreeg de kaarten immers van iemand, die ze weer had van iemand die bij de Julianatoren werkte. Dat het kopieën betrof had hij niet in de gaten. Hij kocht de kaarten voor €100 en verkocht ze zelf voor gemiddeld €150 weer door. Een gezinsabonnement kost officieel: €237.

Oplossing

De man heeft zijn praktijken ongeveer een jaar uitgevoerd. Alles om een zakcentje bij te verdienen. Tot aan 1 mei kregen mensen aan de poort van het pretpark bij ontdekking van een valse voucher voor een gezinsabonnement een officiëel abonnement. Tot nu toe zijn er 21 gedupeerden gevonden. De Julianatoren wisselt geen kopiën meer om. Buter: “Helaas konden we dat alleen maar voor de maand april doen. Want anders wordt het natuurlijk te gek.”

De man heeft na de confrontatie contact opgenomen met Buter en samen proberen ze tot een oplossing te komen.