Derde plaats vechtsport op het EK 2019 te Moskou voor Laura Bonthuis

Van 25 april tot en met 2 mei 2019 waren er de Europese Kampioenschappen Wu Shu van de EWUF in Moskou. Op dit grote vechtsport toernooi lukte het Laura Bonthuis om een 3de plaats goed voor een bronzen medaille te winnen.

Vechtsport

Wu Shu betekent ‘vechtsport’, ‘vechtkunst’ in het Chinees. De EWUF is het hoogste orgaan hiervan binnen Europa en zijn organiseren dus ook de Europese Kampioenschappen. Al maanden eerder werden twee Apeldoornse atleten namelijk, Laura Bonthuis en Douwe Geluk geselecteerd door de F.O.G. Federatie Oosterse Gevechtskunsten i.s.m het NOC NSF.

Selectie

Deze selectie vond plaats op basis van hun vele gedane wedstrijden en goede resultaten. Zij hadden hiermee de toelating voor het EK 2019 binnen. Maar liefst 27 landen met honderden atleten deden mee aan dit grote vechtsport evenement. Laura Bonthuis en Douwe Geluk komen beiden uit de Shaolin ‘He Yong Gan’ sportschool in Apeldoorn die enorm actief is mbt het doen van wedstrijden.

Gewapend en ongewapend

Alle deelnemende atleten streden gewapend, ongewapend of met gevechten tegen elkaar om een podium plaats. Laura Bonthuis pakte in de dubbele wapen categorie overduidelijk het brons, doordat ze fel en scherp was. Ze had ook twee 4de plaatsen met Chen stijl Tai Chi Chuan en vuistvechten. Douwe Geluk won een 5de, een 6de en een 12de plaats op dit Europese Kampioenschap.

Eerste keer EK

Beide atleten hebben het erg goed gedaan, want het was namelijk de eerste keer dat ze deelnamen aan een Europees Kampioenschap.