Bezoek de Nederlandse Bomendagen op 16, 17 en 18 mei in Apeldoorn

Foto: Pixabay

Apeldoorn is dé bomenstad van Europa. En dat is niet zomaar: de mooie groene omgeving en de manier waarop Apeldoorn met bomen omgaat hebben daarvoor gezorgd. Daarom vinden de Nationale Bomendagen dit jaar in Apeldoorn plaats. Van 16 t/m 18 mei zijn er in het Verzetsstrijderspark tal van leuke (gratis) activiteiten voor jong en oud. Er is van alles te doen en te zien!

De Nederlandse Klimkampioenschappen

Professionele boomverzorgers uit binnen -en buitenland voeren op spectaculaire wijze diverse opdrachten uit in de bomen. Eén van de onderdelen, en misschien wel de moeilijkste, is ‘red het slachtoffer dat boven in de boom hangt’. De winnaar mag zich Nederlands Klimkampioen noemen.

Natuurmarkt

In het Verzetsstrijderspark zijn er allerlei kraampjes waarbij je alles kunt leren over groen en bomen. Weet je niet wat voor boom je in de tuin hebt, of waarom er vlekken op het blad zitten? Kom langs bij de bomendokter. Of breng een bezoekje aan de boswachter die je laat zien welke dieren er in de Apeldoornse bossen leven.

Wil je zelf ook aan de slag met het vergroenen van je eigen tuin? Lever dan een tegel in en krijg er een plantje voor terug. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina Steenbreek.

Bomenexcursie op de step

Ben je benieuwd waarom Apeldoorn Bomenstad is geworden? Doe dan mee aan de excursie door de stad. Per step maken we een tocht langs bijzondere bomen en ondergrondse groeiconstructies.

Voor kinderen: kidsclimb en vogelhuisjes maken en meer

Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Het Klimbos organiseert een ‘kidsclimb’ waarbij kinderen zelf ook de boom in kunnen klimmen.
Ook kun je jouw eigen vogelhuisje maken op de natuurmarkt.

Wat, waar en hoe laat?

In dit schema zie je wat er op welk tijdstip te beleven valt.

Zien wij jou op 16, 17 en 18 mei?

Meer weten over wat we doen om Apeldoorn groen te houden? Kijk dan op de pagina Boomonderhoud.

 

Cookieinstellingen