Laatste Cultureel Café van het seizoen op 21 mei in Gigant

Foto: pixabay

Dinsdagavond 21 mei gaat een avond worden vol oud en nieuw. Oude bekenden van het Cultureel Café afgewisseld met nieuwe namen. Dat terugkomen bij ons ook heel nieuw kan zijn bewijst Tynke Luske, was zij al eens met Junebug bij ons, nu komt ze met Rouxlala. Kortom, ook deze laatste avond van dit seizoen laten wij ons graag verrassen! U ook?

Tjebbe Broek

De opening van de avond is voor Tjebbe Broek, 4e-jaars student Flamenco aan het conservatorium van Rotterdam. Het is bij hem pure liefde voor deze emotionele muziek. “In Flamenco kan ik alles vinden wat ik mooi vind in muziek: ritme, gitaarspel, zang, een voor mij steeds bekender wordende cultuur.”

Hij speelt een aantal eigen stukken, laat beelden zien en vertelt over de Flamencomuziek en -cultuur.

Gedichten en fotografie

Dan is het podium voor Jeroen Taalman en Hanz Mirck, 4 jaar geleden (eerste) stadsfotograaf en stadsdichter van Apeldoorn die een samenwerking aangingen. Dat kwamen ze laten zien in het Cultureel Café en dat willen ze nu weer doen. Wij verwachten weer te kunnen kijken naar mooie foto’s en te luisteren naar mooie gedichten.

Trio Rouxlala

Iets heel anders is het trio Rouxlala, Mieke Rous, Daan Kien en Tynke Luske zijn een kleinkunsttrio, voortgevloeid uit Mama Roux. In hun show ‘Meisjes’ wil dit trio een langgekoesterde droom verwezenlijken: doorbreken! Met de strijkplank als springplank en de aanzuigende werking van de gootsteenontstopper, ontworstelen ze zich aan het thuisfront en banen ze zich een weg naar de top!

Maar zit de wereld wel te wachten op “meisjes” van 40 jaar en ouder?

Wie regelt Gigant?

Dan is het podium voor de directeur van Gigant: Dirk de Bruin. Nieuw sinds 1 december 2018 en voor het eerst bij ons in het Cultureel Café waar hij komt vertellen hoe hij met Gigant meer gaat onderscheiden op de inhoud. Meer lef, smoel en inhoud. Hoe hij daarmee bezig is krijgen we vanavond te horen.

Afsluiter Onderwijscabaret Pleinvrees

De afsluiting van de avond is in handen van Onderwijscabaret Pleinvrees: samen ruim 100 jaar onderwijservaring. Drie mensen uit het vak nemen zichzelf en het onderwijs in het algemeen op de hak.
Humor, zelfspot, ontroering, geen functie blijft ‘veilig’, geen onderwerp onbesproken…uw kijk op het onderwijs zal nooit meer hetzelfde zijn…!

Meer info

  • Houd er rekening mee dat de zaal van Gigant een beperkt aantal zitplaatsen heeft. Vanaf heden kun je (gratis) kaarten afhalen bij de kassa van Gigant. Vol=vol!
  • Alle voorstellingen in de theaterzaal van Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 377, Apeldoorn.

 

Cookieinstellingen