Duurzaam en/of innovatief idee of initiatief voor Apeldoorn?

Foto: Pixabay

Maak met jouw duurzame idee of initiatief kans op € 1000,- en een exclusief netwerkontbijt met Tweede Kamerleden.

Duurzaam idee of initiatief voor Apeldoorn?

Heb jij een duurzaam idee of initiatief? Schrijf je dan in voor alweer de 21e editie van Duurzame Dinsdag. Je maakt dan kans op € 1000,- én op een exclusief netwerkontbijt met Tweede Kamerleden. Dat wordt brainstormen dus!

Wat is Duurzame Dinsdag?

Duurzame Dinsdag verzamelt inspirerende en innovatieve ideeën uit de samenleving. De initiatieven worden op 3 september 2019 in een koffer aangeboden aan het kabinet. De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat neemt deze in ontvangst. De overhandiging van de koffer staat symbool voor de verbinding tussen de duurzame samenleving en de politiek. De beste ideeën krijgen letterlijk een podium in politiek Den Haag. Dit jaar is er voor het eerst een netwerkontbijt met Tweede Kamerleden.

Prijzen en thema’s

Vorig jaar wonnen onder andere een eeuwig uitwisbaar notitieblok, een sieradenlijn van gerecyclede elektronica en een bedrijf dat rietjes maakt van rogge in plaats van plastic. Dit jaar staan de volgende prijzen en thema’s centraal:
• Greenchoice Energieprijs, voor initiatieven op het gebied van duurzame energie;
• Asito Sociale-innovatieprijs, voor initiatieven die mensen bij elkaar brengen;
• Lidl Voedselprijs, voor initiatieven op het gebied van duurzame voedselproductie en consumptie;
• VHG Groenprijs, voor initiatieven die mens en natuur bij elkaar brengen;
• ING Circulair ondernemenprijs, voor initiatieven op het gebied van circulaire economie.

Overall-prijs

ehalve de themaprijzen reikt de jury ook nog een overkoepelende prijs uit. Hiermee wordt één van de ingediende initiatieven extra in het zonnetje gezet. Iedereen met een idee, businessplan of visie kan zich inschrijven tot 1 juni 2019. In augustus zijn de genomineerden bekend. Tijdens Duurzame Dinsdag worden de winnaars bekendgemaakt in de Oude Zaal van de Tweede Kamer.

Meer informatie vind je op www.duurzamedinsdag.nl.

 

Cookieinstellingen