Lepeltje Lepeltje Apeldoorn: Een verrukkelijk begin van het seizoen

Foto: Pixabay

Afgelopen weekend stond het Beekpark in Apeldoorn in het teken van foodfestival Lepeltje Lepeltje.

Foodfestival

Een mooie stoet van mobiele keukens trokken levensgenieters naar het park met heerlijke aroma’s en bijbehorende smaken. De editie in Apeldoorn was de eerste op de kalender van het rondreizende festival: een heerlijk begin van het seizoen. “Lepeltje Lepeltje Apeldoorn was een heel lekker begin! Ultiem lenteweer deed de sfeer ten goede, zo mogen er meer zijn,” aldus Jiska Roewen van de organisatie.

Duurzaam

Naast het feit dat de organisatie al het afval scheidt, bracht Lepeltje Lepeltje de duurzaamheid op ludieke wijze naar voren. Ieder drankje werd in een milieuvriendelijke beker geschonken, welke je bij de bar kon inruilen voor een nieuw exemplaar. De organisatie had een machine gebouwd die de lucht voorzag van speelse zeepbellen wanneer je een beker inleverde. Een leuke bijkomstigheid bij een goed doel. Met de entreebeker wordt de Voedselbank gesteund, zodat gezinnen die het wat krapper hebben ook worden gesteund.

Foodfestival

Een foodfestival is een evenement waarbij eten en proeven centraal staan. Regelmatig zie je dat een foodfestival jaarlijks terugkeert, het zijn vaak succesvolle evenementen. De eerste foodfestivals ontstonden in de tachtiger jaren in Nederland. Van een avondje muziek met bbq op het plein tot een rondje langs de luxere restaurants. De meeste van dit soort evenementen vind je nog steeds her en der in het land terug.

Hip en trendy

De laatste jaren springen steeds meer organisatoren in het hippe fenomeen foodfestival. Elke (middel)grote stad heeft wel 1 of meer foodfestivals per jaar binnen de grenzen. Op een ruimtelijk, leeg terrein worden mobiele keukens neergezet waar je als bezoeker van alles kunt verkrijgen. Sommige foodfestivals hebben ook muziek erbij. Ook zie je steeds vaker bijzondere foodkraampjes bij (grote) muziekfestivals.

Nog meer Lepeltje Lepeltje

Lepeltje Lepeltje Apeldoorn was de eerste editie van het rondreizende foodfestival. De komende weken is Lepeltje Lepeltje nog in Eindhoven, Dordrecht, Amersfoort, Zwolle en Utrecht te vinden.

Eindhoven

vrijdag 24 mei t/m zondag 26 mei – Anne Frankplantsoen

www.lepeltje-lepeltje.com/eindhoven

Dordrecht (Hemelvaart)

donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni – Weizigtpark

www.lepeltje-lepeltje.com/dordrecht

Amersfoort (Pinksteren)

vrijdag 7 juni t/m maandag 10 juni – Burgemeester Brouwerplantsoen

www.lepeltje-lepeltje.com/amersfoort

Zwolle (Pinksteren)

vrijdag 7 juni t/m maandag 10 juni – Park de Wezenlanden

www.lepeltje-lepeltje.com/zwolle

Utrecht

vrijdag 28 juni t/m zondag 30 juni – Park Lepelenburg

www.lepeltje-lepeltje.com/utrecht