Samenwerking tussen Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en Supporter van Schoon

Foto: Pixabay

In deze periode gaan weer ruim een half miljoen kinderen vier dagen op pad tijdens de Avond4daagse. Een oer-Hollandse traditie met elke dag een feestje!

Samenwerking

Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en Supporter van Schoon moedigen ook dit jaar weer alle lopers aan om er een schoon feestje van te maken. Tijdens de Avond4daagse Ugchelen en de Avond4daagse Beekbergen worden afvalzakjes uitgedeeld.

Meer dan 300

300.000 lopers op meer dan 300 plekken in Nederland houden de wandelroute schoon. In Breda Princenhage is de officiële landelijke naftrap gegeven tijdens de Week van de Avond4daagse. Aan 1800 kinderen en ouders zijn Avond4daagse afvalzakjes uitgedeeld om afval onderweg te verzamelen. Zo is de Avond4daagse voor iedereen een schoon feestje.

Schoonhouden van je omgeving

Dit jaar organiseren ruim 300 wandelorganisaties een Schone Avond4daagse, bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Het grote aantal deelnemende Schone Avond4daagsen laat zien dat het thema leeft in de maatschappij. Het is belangrijk om kinderen en hun ouders te laten ervaren dat het de normaalste zaak is dat je je eigen afval onderweg meeneemt of weggooit op de juiste plek. Deelnemers van de Schone Avond4daagse krijgen hiervoor bij de start afvalzakjes waar ze hun afval in mee kunnen nemen.