Familie Fortuyn: herstel meldplicht Van der Graaf

Foto: Still Youtube

Een versoepeling van de meldplicht voor Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, moet van tafel nu blijkt dat hij helemaal geen emigratieplannen heeft.

Familie: “Draai het terug”

Dat vindt de familie van Fortuyn, zo bevestigt hun advocaat zaterdag berichtgeving door de NOS. Vrijdag meldde dagblad De Stentor dat Van der Graaf. ‘gewoon’ in Nederland woont en geen verhuisplannen lijkt te hebben. Omdat Van der Graaf zei dat hij wilde emigreren, werd vorig jaar besloten dat hij zich niet meer eens in de zes weken hoefde te melden bij de reclassering. In plaats daarvan volstond een schriftelijk verslag over hoe het met hem gaat, eens in de acht weken. Ook heeft hij twee keer per jaar een evaluatiegesprek.

Gelogen

“Hij heeft gejokt”, aldus de advocaat, die komende week wil overleggen met het Openbaar Ministerie (OM) over hoe zijn oorspronkelijke meldplicht hersteld kan worden. Volgens de raadsman is er bij nabestaanden van Fortuyn “irritatie en frustratie” over het feit dat Van der Graaf “een verkeerde voorstelling van zaken heeft gegeven”.

Het bericht Familie Fortuyn: herstel meldplicht Van der G. verscheen eerst op Nieuws.nl.