Apeldoorn, Deventer en Zutphen stoppen per augustus met PlusOV

Foto: Donald Trung/Wikimedia

In 2018 heeft de gemeente Apeldoorn besloten het route gebonden vervoer zelf aan te besteden, in samenwerking met de gemeenten Deventer en Zutphen.

Apeldoorn, Deventer en Zutphen stoppen

De drie gemeenten sluiten per 1 augustus 2019 op dit gebied niet meer aan bij PlusOV. Begin van dit jaar is een aanbesteding gestart voor het route gebonden vervoer (leerlingenvervoer, jeugdwetvervoer, vervoer naar dagbesteding Wmo). De drie gemeenten hebben de aanbestedingsprocedure gezamenlijk gedaan en gaan de uitvoering van het vervoer per gemeente zelfstandig doen.

Definitieve gunning opgeschort

De opdracht voor de aanbesteding van het route gebonden vervoer zou begin mei 2019 definitief gegund worden. Doordat één van de inschrijvende vervoersbedrijven een kort geding heeft aangespannen, staat de aanbesteding echter tijdelijk stil. Het kort geding dient begin juli.

Ons doel: reizigers krijgen hier geen last van

Het belangrijkste doel van de gemeente Apeldoorn is dat de reizigers goed en snel op hun bestemming komen. Voorbereidingen zijn in volle gang om ervoor te zorgen dat er vanaf 1 augustus gewoon busjes rijden. Zodra er meer duidelijkheid is, meldt de gemeente dat. Ze houdt de reizigers zelf ook rechtstreeks op de hoogte.

 

Cookieinstellingen