Bekers voor Apeldoornse Shaolin Kung Fu school op vechtsport NK 2019

Zaterdag 8 juni 2019 werd er het Shaolin Nederlands Kampioenschap 2019 gehouden in Nijmegen Lent. Dit toernooi voor de Chinese vechtsport werd natuurlijk ook aangedaan door de ‘He Yong Gan’ sportschool uit Apeldoorn die maar liefst 15 bekers won.

7 volwassenen en 7 kinderen

Shaolin vechtsportscholen uit heel Nederland waren aanwezig en er waren erg veel deelnemers. Het Apeldoornse team bestond dit keer uit 14 deelnemers:  7 volwassenen, maar ook 7 kinderen van de jeugdgroep. Er waren verschillende categorieën waarbinnen de strijd werd aangegaan. Zo waren er ongewapende vuistvormen, wapenvormen en ook gevechten met tegenstander.

15 bekers

Het Apeldoornse team won maar liefst 15 bekers en de uitslagen zijn: Argentina Vinluan Cotcheza 4x goud, Yasmijn Baas 1x goud en 1x brons, Ilse Schutten 1x goud en 1x brons, Douwe ter Horst 2x zilver, Rozemarijn de Jonge 1x zilver en 1x de talentprijs, Aidan Blenck won 2x zilver en Muriel van der Wal 1x brons. Ook hebben wat leden van het team geen prijs gewonnen, maar die nemen de opgedane ervaring natuurlijk mee naar een volgende keer.

Tevreden

Trots met alle prijzen keerde het team van de Shaolin ‘He Yong Gan’ school weer huiswaarts. Nu opnieuw worden er voorbereidingen getroffen voor de volgende wedstrijden die er aan gaan komen.