Inloopbijeenkomsten mogelijke windmolen-locaties in Klarenbeek en Uddel

De gemeente Apeldoorn organiseert op 1 en 2 juli inloopbijeenkomsten over mogelijk geschikte locaties voor windmolens in de gemeente.

Maandag en dinsdag inloopbijeenkomsten

De bijeenkomsten vinden plaats in Klarenbeek en in Uddel. Het gaat om vijf mogelijke wind-locaties, met in totaal maximaal 10 windmolens, in het gebied ten zuiden van Uddel en het gebied tussen Klarenbeek, Lieren en Loenen. Iedereen die hier meer over wil weten kan op elk moment binnenlopen tijdens de twee inloopavonden.

Aanmelden mag

De bijeenkomst op 1 juli vindt plaats in Multifunctioneel Centrum Klarenbeek, Bosweg 14 in Klarenbeek. Op 2 juli kunnen bezoekers terecht in Dorpshuis Het Blanke Schot, Gardenseweg 33 in Uddel. Beide avonden starten vanaf 19:00 uur en duren tot 21:30 uur en hebben dezelfde inhoud. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.apeldoorn.nl/windenergie en aangeven welke onderwerpen hun interesse hebben. Op deze webpagina is ook meer informatie over het onderwerp windenergie en de locaties te vinden.

Brieven

Bewoners in de buurt van de vijf mogelijke wind-locaties hebben op 12 juni een persoonlijke brief met informatie en een uitnodiging voor de bijeenkomsten ontvangen. Hoewel nog niet alles duidelijk is en er nog veel onzekerheden zijn, wil de gemeente bewoners graag in een vroeg stadium informeren over deze mogelijke ontwikkelingen in hun omgeving.

Programma avonden

Tijdens de avonden zijn er medewerkers van de gemeente Apeldoorn aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over verschillende onderwerpen.
Er is een tafel met informatie over het onderzoek naar de wind-locaties en hoe dit er in het landschap mogelijk uit kan zien. Daarnaast is er een tafel met algemene informatie over de effecten van windmolens op de omgeving, zoals bijvoorbeeld geluid, slagschaduw en effecten op de natuur.

Bij een derde informatietafel is informatie over het vervolgproces en de mogelijkheid om hier als bewoner in te participeren, ook in financiële zin. Dan gaat het om mogelijke manieren waarop bewoners kunnen meeprofiteren van de opbrengsten van een windmolen in hun buurt.

Vervolg

Het is nog niet zeker óf, waar en wanneer precies er windmolens op deze vijf mogelijk geschikte locaties zullen komen. Daarvoor is nog vervolgonderzoek nodig en ook een verdere uitwerking van de voorwaarden waaronder dat kan.

Goed onderzoek

Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk dat er in elk geval voldoende garanties komen voor bewoners als het gaat om leefbaarheid en vervolgonderzoek naar effecten op de omgeving. Ook wil het college dat bewoners nabij een wind-locatie de mogelijkheid krijgen om financieel mee te profiteren van windenergie, als zij dat willen.

Meer informatie is te vinden op www.apeldoorn.nl/windenergie