Jacqueline Baardman nieuwe directeur publieke gezondheid GGD Noord- en Oost-Gelderland

Foto: GGD NOG

Het Algemeen Bestuur van GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft Jacqueline Baardman per 1 oktober benoemd tot nieuwe directeur publieke gezondheid (DPG).

Wie en wat is de DPG?

Sinds 2012 is de functie Directeur Publieke Gezondheid (DPG) wettelijk ingevoerd. Dit om Nederland beter voor te bereiden op grootschalige uitbraken van infectieziekten en andere rampen. De DPG is verantwoordelijk voor twee organisaties: GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio). In die laatste hoedanigheid is de DPG lid van de directie van de veiligheidsregio. In dit geval de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Het bestuur van de Veiligheidsregio heeft ingestemd met de benoeming.

Nieuwe DPG

Sinds 2015 is Jacqueline Baardman sectormanager leefomgeving bij GGD Hart voor Brabant. Zij is goed ingevoerd in de publieke gezondheid en heeft ervaring met beleidsontwikkeling op landelijk niveau. Jacqueline Baardman heeft in haar huidige functie ook te maken met crisisbeheersing.

Vertrekkend DPG

Baardman volgt de huidige DPG Dick ten Brinke op. Hij heeft begin dit jaar zijn vertrek op termijn aangekondigd. Ten Brinke is tien jaar directeur Publieke Gezondheid bij GGD Noord- en Oost-Gelderland en bij de GHOR van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland geweest.
Ten Brinke: “Ik zit nog vol energie en ideeën, maar kom daar, door de tijd die mijn huidige functie in beslag neemt, niet aan toe. Met mijn ontslag wil ik ruimte maken voor andere, nieuwe mogelijkheden in mijn leven. Bovendien vind ik dat het voor de GGD en de continue doorontwikkeling binnen de GGD ook goed is om na zo’n lange periode een nieuwe DPG te benoemen.”

Bestuur GGD

Gert van den Berg, wethouder van Nunspeet en voorzitter van GGD Noord- en Oost-Gelderland, zegt dat het GGD-bestuur blij is met de komst van Jacqueline Baardman: “Als bestuur zijn we overtuigd dat zij met haar inhoudelijke kennis en enthousiasme een verdere impuls kan geven aan het uitwerken van innovaties en het verder ontwikkelen van de organisatie. Wat dit betreft kan zij voortbouwen op de goede basis die Dick ten Brinke hiervoor heeft gelegd.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen