Jeugdeducatiefonds helpt leerlingen van OBS Spitsbergen voor gelijke kansen in schoolontwikkeling

Foto: Pixabay

Door het partnerschap kan de school voortaan rekenen op financiële ondersteuning voor kinderen die opgroeien vanuit een achterstand.

Jeugdeducatiefonds

Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten. Aanvragen voor het fonds lopen via de basisschool, omdat daar bekend is wat de talenten en intellectuele mogelijkheden van de kinderen zijn. Waar geldgebrek een belemmering is in de ontwikkeling, kan de school een beroep doen op het Jeugdeducatiefonds. Dat is goed voor het kind en goed voor de samenleving. Het Jeugdeducatiefonds wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de ABN AMRO, Stichting Kinderpostzegels, het ministerie van SZW, particuliere giften en de Klasgenoten van het fonds.

Gelijke kansen

Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds: ‘Het creëren van gelijke kansen voor ieder kind is van groot belang. Armoede kan ertoe leiden dat er stress en zorgen in een gezin zijn, dat er weinig aandacht voor school is. Armoede leidt vaak tot een lagere vervolgopleiding dan wat het kind eigenlijk aan kan. Het Jeugdeducatiefonds wil een bijdrage leveren aan een samenleving waarin álle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling bereiken, óók de kinderen die opgroeien in achterstandssituaties. Wij zijn dan ook heel blij dat we nu OBS Spitsbergen als partner mogen verwelkomen. De juf of meester weet als geen ander wat nodig is. Samen gaan we proberen de wereld van de leerlingen nog een beetje mooier te maken.’