Imkerijdag op 9 plekken in de gemeente Apeldoorn te bezoeken

Foto: Bijenhouders.nl

Mensen die meer willen weten van het houden van bijen of de productie van honing kunnen zaterdag en zondag op meer dan 230 plekken op bezoek bij een imker.Imkerijdag

Landelijke Open Imkerijdag

Voor de tiende keer houdt de Nederlandse Bijenhoudersvereniging dit weekeinde de landelijke Open Imkerijdag. De imkers laten tijdens de open dagen niet alleen zien hoe ze bijen houden, maar benadrukken ook het belang van de bij voor het bestuiven van land- en tuinbouwgewassen en wilde planten. Door gebruik van pesticiden en het gebrek aan bloemen hebben bijen het moeilijk. De Europese Commissie trok vorige maand nog meer geld uit voor bijenhouders in de Europese Unie. De EU stelt 120 miljoen euro beschikbaar, 10 procent meer dan de afgelopen jaren.

Bijenvolk van dichtbij bekijken

Bezoekers van de open dag kunnen een bijenvolk van dichtbij bekijken, maar op veel plekken kunnen ze dat ook achter glas doen als ze liever niet te dicht in de buurt komen van een zwerm bijen. De imkers laten zien wat de bijen doen met het stuifmeel dat ze halen, hoe de honing wordt gewonnen en hoe kaarsen van bijenwas worden gemaakt.

Het bericht Imkers houden open huis verscheen eerst op Nieuws.nl.