Maanlanding van de Apollo 11 met Neil Armstrong herdacht

Foto: NASA

Op zondag 21 juli opent de Volkssterrenwacht Bussloo speciaal haar deuren in het kader van “50 jaar Maanlanding Apollo 11”.

Maanlanding

Op 20 juli 1969 in de avond werd de maanlander geparkeerd op de maan. Een paar uur later, op 21 juli, stapte de Amerikaan Neil Armstrong uit de maanlander. De Volkssterrenwacht Bussloo biedt een gevarieerd programma om het jubileum van één van de hoogtepunten in de bemande ruimtevaart  te herdenken. De deuren zijn geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Hoop te doen

Er zijn speciale presentaties en diverse buitenactiviteiten zoals het waarnemen van de zon, scheikundige proefjes en het lanceren van waterraketten. Tevens is op deze dag de Dutch Rocket Research Association te gast. Zij zullen doorlopend spectaculaire demonstraties geven met het lanceren van modelraketten. In de zaal is er een tentoonstelling met diverse modellen, kranten en dergelijke uit de periode van de Apollo-vluchten.

Zonnetelescoop

Bij helder weer is er de mogelijkheid om onze zon waar te nemen met de zonnetelescoop. De zon is  zo helder dat hij niet zonder speciale hulpmiddelen met een telescoop kan worden waargenomen. Maar met een zonnetelescoop kan veilig van dit boeiende hemellichaam genoten worden en wordt de zon een gasbol met zonnevlekken en zonnevlammen. De toegang voor deze speciale open dag is gratis en geschikt voor alle leeftijden.

Volkssterrenwacht Bussloo

De Volkssterrenwacht Bussloo naast deze speciale open dag iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht. Bij helder weer is er tevens gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur met een korte pauze.

Meer info

Meer informatie over de activiteiten van de Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op de website www.volkssterrenwachtbussloo.nl, op http://www.facebook.com/VolkssterrenwachtBussloo of telefonisch via 0571-262006.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen