Zomervakantie begint ook in onze regio

Foto: Pixabay

Met de regio Midden breekt vrijdag ook in het laatste deel van Nederland de schoolvakantie aan. De snelwegen door de Veluwe zullen dit weekend goed vol zijn. Met rijdend of stilstaand verkeer. De ANWB waarschuwt daarom voor topdrukte dit weekeinde op de weg.zomervakantie

Buitenland

Op vrijdagmiddag en zaterdag verwacht de ANWB in België veel vertraging door wegwerkzaamheden. In Duitsland en Frankrijk wordt zaterdag de grootste drukte verwacht. In Duitsland wordt op ruim 500 plaatsen aan de weg gewerkt. De ANWB waarschuwt voor langere wachttijden bij de Mont Blanctunnel richting Italië in Frankrijk.

Knelpunten

Ook in Zwitserland en Oostenrijk vormen tunnels waarschijnlijk de grootste knelpunten. Zaterdag kan de wachttijd voor de Gotthardtunnel oplopen tot ruim een uur. In Oostenrijk wordt vakantieverkeer bovendien geweerd van lokale wegen bij Tirol en het Salzburgerland. Daardoor zal het op de snelwegen drukker zijn.

Vierdaagse

In Nederland verwacht de ANWB vrijdagmiddag de meeste files rond Nijmegen door de slotdag van de Vierdaagse en werkzaamheden op de N235.

Het bericht Zomervakantie begint ook in laatste regio verscheen eerst op Nieuws.nl.