112

186 inbraakincidenten in Apeldoorn tot en met juli

Foto: inbraakmislukt.nl

Tot en met juli dit jaar vonden er in Apeldoorn 186 inbraakincidenten plaats.

Inbrekers weten Apeldoorn vaak te vinden

Niet altijd lukte het inbrekers echter om binnen te dringen in Apeldoorn. Het betrof 41 keer uiteindelijk een poging tot inbraak. Bij de overige 145 incidenten hadden inbrekers meer geluk en lukte het hen om daadwerkelijk binnen te dringen. Wanneer het totale aantal inbraak-incidenten dit jaar wordt afgewogen tegen de hoeveelheid inwoners per gemeente, blijkt een verhoogde kans op een incident ook te zien in Apeldoorn. De kans dat er bij iemand in die gemeente wordt ingebroken is 8,2%.

Onderzoek: Inbraken in Gelderland

In de eerste zeven maanden van 2019 is er in Gelderland al 1548 keer ingebroken. Dit is een toename van 5,2% vergeleken met dezelfde periode in 2018. Toch had dit aantal inbraken nog hoger kunnen liggen, omdat er dit jaar ook 645 mislukte inbraakpogingen hebben plaatsgevonden in Gelderland. Vorig jaar mislukten er 568 pogingen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van het Inboedelverzekering Informatie Centrum, dat onderzoek deed naar inbraken in Gelderland. Het onderzoek is gebaseerd op de meest recent beschikbare Nationale Politiecijfers.

Zo gaan inbrekers te werk in Gelderland

In Gelderland hebben dit jaar (tot en met juli) al 2193 inbraak-incidenten plaatsgevonden. 70,6% van deze incidenten had een positieve afloop voor de inbrekers. Hier lukte het de criminelen om daadwerkelijk binnen te dringen. De overige 29,4% van de incidenten liep met een sisser af: 645 keer bleef het dit jaar slechts bij een inbraakpoging. Vorig jaar gingen inbrekers iets ‘succesvoller’ te werk. Toen slaagde 72,1% van de inbraak-incidenten.

Gelderse inbraak trends per maand

Dit jaar is er tot nu toe bijna elke maand een stijging te zien in het aantal inbraak-incidenten in Gelderland. Alleen in maart is er sprake van een trendbreuk. Toen werden er juist 23 minder incidenten gemeld dan in 2018.