Evenementen in augustus in de Apeldoornse binnenstad

Foto: Pixabay

De maand is nog maar net begonnen en nu al staat onze agenda vol Apeldoornse uitjes. Van vintage scoren op de antiek- en curiosamarkt tot een filmpje kijken in de buitenlucht… Eén ding is zeker: je hoeft je in augustus geen moment te vervelen in de binnenstad van Apeldoorn!

Buitenfilms

Vr 9, vr 16 juli & vr 23 augustus | Van Reekumplein

Vanaf juli is Gigant gestart met een serie van een serie filmvertoningen in de buitenlucht! Op het Van Reekumplein (tussen Gigant en CODA) wordt een heuse buitenbios gecreëerd, waar je een prachtige selectie films kunt bekijken onder de sterrenhemel. De films starten doorgaans om 22.00 uur.

StadsOase

Zo 11, zo 18 & zo 25 augustus | Van Reekumplein

In de zomer van 2019 staat het Van Reekumplein van 14 t/m 25 augustus iedere zondag in het teken van de StadsOase. Dit create-your-own-minifestival stelt zich open voor kleine ondernemers en nieuwe initiatieven om invulling te geven aan deze zondagen. Muziek, film, barbecue en cultuur onder het genot van een lekker drankje.

Zondagmiddagconcerten

Zo 11, zo 18 & zo 25 augustus | Muziektent Oranjepark

In de zomer van 2019 kan je weer iedere zondag genieten van livemuziek in het Oranjepark. Vanuit de muziektent word je tussen 14.00 en 16.00 uur getrakteerd op de leukste bands en artiesten met iedere week een ander genre. Er is voor ieder wat wils!

Kofferbakverkoop

Zo 18 & zo 25 augustus | Marktplein

Wat is er nou leuker dan snuffelen tussen gebruikte spulletjes, op zoek naar wat moois? Of jouw tweedehands kleding, interieurartikelen of gereedschap aanbieden en zo een lekker zakcentje verdienen? In 2019 vinden er weer een aantal kofferbakverkopen plaats op het Marktplein in Apeldoorn. Zo ook op zondag 7 juli!

Cubaanse BBQ Party

Zo 18 augustus | Raadhuisplein

Waan je in Cubaanse sferen op ’t Raadhuisplein in hartje Apeldoorn! Op zondag 18 augustus 2019 organiseren de ondernemers aan het Raadhuisplein een heuse Cubaanse BBQ party. Smul van onbeperkt Cubaanse barbecuegerechten, waaronder verschillende vlees- en visgerechten en een koud buffet. Er is livemuziek van DJ Antonia en laat je verrassen door de surprise acts vanaf 16.30 uur!

Shoppen op zondag

Zo 25 augustus | Binnenstad Apeldoorn

De eerste en laatste zondag van augustus is het koopzondag in de binnenstad. Voor veel mensen het ideale moment om nog even de stad in te duiken voor jurkjes, slippers of een zonnebril. De binnenstad van Apeldoorn heeft ruime straten waar je grote ketens vindt, maar ook zeker bijzondere boetiekjes en Apeldoornse specialisten in de zijstraten gelegen zitten. Op koopzondag zijn de meeste winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Wijnspijswandeling

Zo 25 aug | diverse locaties binnenstad Apeldoorn

Het leukste culinaire uitje komt deze zomer naar Apeldoorn! Tijdens deze gezellige wandeling door het bruisende centrum kun je maar liefst zes gave restaurants van je bucketlist afstrepen. Mooie gerechten eten, wijntjes drinken, afgewisseld met wandelen door de prachtige koninklijke stad.. Klinkt goed toch?

Kanaalconcerten

Vr 30 & za 31 augustus | Kanaaloevers binnenstad

Het nazomerfestival De Kanaalconcerten zal traditiegetrouw in het kanaal van Apeldoorn plaatsvinden.  Een prachtig en uniek festival met klassieke muziek en lichte popmuziek vanaf diverse podia op en langs het kanaal. Geniet van muziek, cultuur en lekker eten op de sfeervolle kanaaloevers. Gratis toegang!