Herdenken van 75 jaar vrijheid komt steeds dichterbij

Foto: Pixabay

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Apeldoorn werd bevrijd. Op 17 april om precies te zijn. In en rondom Apeldoorn worden diverse initiatieven ontplooid.

Veluwe Remembers: Herdenken & Vieren

Apeldoorn Marketing heeft 2 x €100000 aan subsidie ontvangen om evenementen/activiteiten gekoppeld aan de 75-jarige herdenking van de bevrijding te organiseren.

Herdenken

Het Apeldoornsche Bosch bij ’s Heerenloo krijgt een herinnerings- en educatieruimte. Het feestelijke Nationale Defilé, dat vanwege het ontbreken van veteranen niet meer plaats kan vinden, krijgt een vervanger in de Canadian Walk: een eerbetoon aan de Canadezen die Apeldoorn bevrijd hebben.

Vieren

Theater Orpheus komt met een speciale productie en rondom Bevrijdingsdag en op 9 en 10 mei vindt het Canadees Bevrijdingsfestival Apeldoorn plaats op het voorterrein van Paleis Het Loo.

Aanspreekpunt

Apeldoorn Marketing verzamelt komende tijd alle informatie rondom de activiteiten en initiatieven en zorgt dat alle informatie goed op alle lokale, regionale en (inter)nationale kanalen vermeld wordt. Dit is ook belangrijk voor onze (buitenlandse) bezoekers en voor de eigen inwoners. Informatie doorgeven? Mail dan naar [email protected].

Canadian Walk

Onderdeel van de plannen is de ‘Canadian Walk’. Jarenlang was Apeldoorn verbonden met het Nationale defilé. In de toekomst is er geen defilé maar het gaat niet verloren: het duurzame initiatief ‘De Canadian Walk’ geeft hier ruimte aan in de vorm van een eeuwig defilé. Het doel van de plannen is om de bezoeker mee te nemen in de WO II-verhalen in Apeldoorn en de directe omgeving. Verhalen een gezicht geven, omdat ze het verdienen te worden gehoord en gelezen. Hiermee kunnen we de herinneringstoerist gastvrij en professioneel ontvangen en aansluiten bij de nationale Liberation Route.