VVN en De Vier Dorpen werken samen vanwege de ongevalcijfers onder fietsende senioren

Foto: Pixabay

Veilig Verkeer Nederland en ontmoetingsplek De Vier Dorpen organiseert op woensdag 25 september in de Hoge Weye in Beekbergen de opfriscursus ‘Het Nieuwe Fietsen’.

Stimenz

Aanleiding hiervoor is de toename in ongevalcijfers onder fietsende senioren. De cursus is geen doorsnee fietscursus, maar een gezellig samenzijn waar gasten ervaringen met elkaar delen en waar een verkeersexpert, onder het genot van een kop koffie, praktische tips deelt. Onderwerpen die aan bod komen zijn ‘Slim omgaan met drukke fietspaden’, ‘Kwetsbaarheid in het verkeer’, ‘Conditie van het lichaam’ en ‘Veilig fietsen’. Aan de hand van stellingen, feiten en filmpjes leren deelnemers hoe zij langer mobiel kunnen blijven en veilig aan het verkeer kunnen blijven deelnemen.  De opfriscursus vindt plaats in De Hoge Weye, Dorpstraat 34 in Beekbergen. De aanvang is om 19.00 uur, aanmelden kan tot vrijdag 20 september via [email protected].

VVN Opfriscursus

De VVN Opfriscursus ‘Het Nieuwe Fietsen’ sluit aan bij het programma ‘Doortrappen’ van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en duurt 2,5 uur, inclusief een pauze. Per bijeenkomst is er plek voor maximaal 20 deelnemers. Ingrid Wetser, Landelijk Projectleider Senioren bij Veilig Verkeer Nederland, licht de opfriscursus toe: “Hoewel wij in Nederland al van jongs af aan fietservaring opdoen, zien we de ongevalscijfers met fietsers stijgen. Seniore fietsers zijn daar relatief vaak het slachtoffer van. Niet omdat zij onveiliger fietsen, maar omdat een ongeval voor hen meer ernstige gevolgen heeft dan voor bijvoorbeeld jonge fietsers. Daarom heeft Veilig Verkeer Nederland Het nieuwe fietsen ontwikkeld.”, aldus Wetser.

‘Het Nieuwe Fietsen’ in Beekbergen

Datum: woensdag 25 september 2019 om 19.00 uur.
Duur: 2,5 uur
Locatie: De Hoge Weye, Dorpstraat 34 in Beekbergen
Kosten deelname: gratis
Aanmelden: [email protected]
Vragen of info: Stimenz, 06-53174984 en vraag naar Inge van Dalen of mail naar [email protected]
Adres : De Vier Dorpen, Loenenseweg 39, te Beekbergen