Tienjarig jubileum van jongerenorganisatie Hfftig

Foto: Pixabay

Hfftig is gevestigd aan de Asselsestraat 65, bovenin het pand waarin ook het Jongeren Informatie Punt gevestigd is.

Tienjarig bestaan

Locoburgemeester Mark Sandmann was aanwezig bij het tienjarig jubileum van Hfftig. Sandmann overhandigde een jubileumboekje aan drie jongeren. Daarin staan tien ervaringsverhalen die het tienjarig jubileum mooi samenvatten. Zo’n vijftig vrijwilligers coachen jaarlijks tientallen jongeren. Sandmann: “In Apeldoorn vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Daarom zijn we blij met een mooi initiatief als Hfftig, dat door buiten de kaders te denken een positief effect heeft op jongeren en de maatschappij”.

Hfftig

Hfftig is er voor Apeldoornse jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Hfftig koppelt jongeren aan een vrijwillige coach waarna er samen wordt gewerkt aan de doelen die vooraf zijn gesteld. Denk daarbij aan doelen op het gebied van planning voor school, het toewerken naar zelfstandigheid en zelfstandig wonen, sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en noem maar op. Iedere jongere, die samen met een coach aan zijn/haar doelen wil werken, kan zich aanmelden bij Hfftig.

Goed gevoel

De jongere en de coach bepalen zelf wanneer en waar ze afspreken. Gemiddeld is er elke week een afspraak. Soms op kantoor, maar sommige jongeren vinden het bijvoorbeeld fijner om buiten af te spreken. Maar het kan ook in de bibliotheek, buurthuis of een andere plek die fijn is en waar makkelijk afgesproken kan worden.