NewTechPark gestart: Apeldoornse broedplaats waar techniek tot leven komt

Foto: Newtechpark

NewTechPark Apeldoorn is open! Ruim 150 Scholieren hebben op woensdag 18 september het startsein gegeven voor NewTechPark in Area055, op het voormalige Zwitsalterrein.

Techniek laten leven

NewTechPark Apeldoorn is een plek waar tech-bedrijven samenwerken met onderwijs en overheid om mensen in contact te brengen met techniek. Het moet voor lange tijd de broedplaats worden van Apeldoorn én de Cleantech Regio waar techniek in brede zin tot leven komt. De loopbaanoriëntatie van de VMBO-scholieren die vandaag in Area055 kwamen kijken bestaat onder meer uit bouw en constructies, 3D printing en drones, solar mobiliteit en recycling en duurzaamheid.

Blije wethouder

Wethouder Jeroen Joon van Economische Zaken is verheugd over deze start. “Het tekort aan technisch personeel op alle niveaus, belemmert de groei van bedrijven en vormt een bedreiging voor de toekomst van onze bedrijven. NewTechPark Apeldoorn is het Apeldoornse antwoord op dit probleem. Het is de start van iets nieuws, geen grote organisatie maar een echte plek om te doen, te onderzoeken, te ontmoeten en oriënteren. Vanuit de gemeente zijn we nu nog even de aanjager, de bedoeling is dat dit initiatief een vaste waarde wordt waar de slagkracht van de economie in onze regio bij gebaat is. Ik ben trots op de hechte samenwerking die hier is te zien, met tientallen bedrijven uit de maakindustrie, techniek en IT sector samen met de Apeldoornse onderwijskoepels.. Op deze plek gaan we het vuurtje aanwakkeren om bedrijven aan nieuwsgierige mensen met ambitie te koppelen. Vakmensen die meer en verder willen, maar ook jongeren. Het zou mooi zijn als ouders van nu begrijpen is dat techniek de toekomst is, voor carrières waar je veel meer in kunt bereiken dan je je vroeger voor kon stellen. Het is tijd dat we mentaal die omslag maken: techniek is niet alleen cool, maar kan jou zowel zakelijk als in je loopbaan tot grote hoogten brengen. Dus kijk goed waar de toekomst van je kinderen kan liggen en oriënteer je breed.”

NewTechPark Apeldoorn

In NewTechPark zijn de komende tijd al activiteiten als Technodiscovery Apeldoorn, Loopbaan orientatie VMBO, ConceptLab, Week van de Techniek en Girlsday. Daarnaast gaat NewTechPark relaties aan met andere initiatieven en zorgen dat het aanbod goed op elkaar aansluit. Bijvoorbeeld Sterk Techniek Onderwijs, Code club Apeldoorn en CODA ExperienceLab.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen