Night Run maakt Midwinter Marathon tot een driedaags harloopevenement

Foto: Pixabay

De Midwinter Marathon krijgt een nieuw onderdeel: de Centraal Beheer Night Run op vrijdagavond. Daarmee is de Midwinter Marathon gegroeid tot een driedaags hardloopevenement.

Night Run

De 47ste editie vindt plaats op vrijdag 31 januari, zaterdag 1 en zondag 2 februari 2020. De Night Run (4 km) laat donker Apeldoorn van zijn mooiste kant zien. De Night Run is een bijzonder leuke familieloop (of wandeling) van 4 km dwars door de binnenstad. Met start op het Marktplein, door (verborgen) steegjes, pleinen en gebouwen en een feestelijke finish in het Stadhuis. Langs de route treden artiesten op en zijn er acts te zien. Het is bij deze loop dat deelnemers een tijdje stilstaan en samen genieten want bij de Night Run gaat het helemaal niet om de tijd maar om de fun! Maximaal 500 lopers kunnen meedoen aan deze unieke ervaring. De Night Run, die start om 19.30 uur, is bij uitstek geschikt om samen met het gezin, familie of vrienden te volbrengen. Onderweg aangemoedigd door familie, buren, vrienden en andere binnenstadbezoekers.

Meegaan met trend

In Nederland is een trend te zien dat steeds meer lopers meedoen aan een ‘fun-run’, een hardloopwedstrijd waarbij je ook andere indrukken op doet. “Wij willen graag meegaan met deze ontwikkeling in hardloopland”, zo geeft voorzitter Frans Mulderij aan. “We zijn blij dat we een aantal bijzondere locaties hebben gevonden waar we met deze Night Run doorheen komen, denk aan de brandweerkazerne, Gigant, ACEC en verborgen steegjes in de binnenstad. Voor de optredens en acts onderweg hebben we een samenwerking met Gigant, zij zullen ervoor zorgen dat er onderweg veel verschillende optredens te zien zijn. Dit moet iedereen meemaken!”

Meedoen?

Inschrijving start 14 oktober Inschrijven voor alle afstanden kan van 14 oktober tot en met 5 januari 2020 via de website. Er is geen na-inschrijving mogelijk. Ook is de website helemaal vernieuwd. Er is nog meer ruimte vrij gemaakt voor online beleving van dit oudste hardloopevenement van Nederland. Overzichtelijker, meer foto’s en meer film kenmerken de nieuwe website. Kijk dus gauw op www.midwintermarathon.nl