Proeverij voor Vrijwilligerswerk aanstaand weekend voor 3e keer georganiseerd

Foto: Pixabay

Veel mensen willen vrijwilligerswerk doen, maar weten niet precies wat of hoe. Daarnaast zijn veel organisaties, verenigingen en stichtingen op zoek naar vrijwilligers.

Wat kun je allemaal doen?

Tijdens de Proeverij voor Vrijwilligerswerk op 12 oktober 2019 van 11.00-15.00 uur op het Zwitsalterrein (hal 10, 11 en 14) kunnen ‘toekomstige’ vrijwilligers en organisaties elkaar leren kennen. De Proeverij voor Vrijwilligerswerk laat bezoekers “proeven” aan de vele smaken die het vrijwilligerswerk te bieden heeft. Het is een informatieve en interactieve markt, bedoeld om kennis te kunnen delen en elkaar te inspireren. Net als de vorige edities gaan we er met z’n allen weer voor zorgen dat het een groot succes wordt. Het thema van de Proeverij voor Vrijwilligerswerk 2019 is: Werven en behouden van vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk verbreedt je blik

Op deze dag kunnen vrijwilligers, toekomstige vrijwilligers en andere belangstellenden zien op hoe veel verschillende manieren je actief kunt zijn als vrijwilliger. Je ziet en ervaart hoe divers, hoe breed, hoe leuk, hoe zinvol, en hoe leerzaam vrijwilligerswerk is en kan zijn.

Vrijwilligerswerk kan ook erg goed zijn voor je zelfverzekerdheid en geluk. Je kunt ontdekken wat je graag doet of juist liever niet doet. Je krijgt nieuwe sociale contacten en soms kan er ook een nieuwe baan uit voortvloeien.

Elkaar ontmoeten

Kortom, de Proeverij voor Vrijwilligerswerk is de gelegenheid om te proeven, te ontmoeten, kennis op te doen, te genieten van de sfeer en kennis te maken met vrijwilligersorganisaties en de mensen erachter. Zij kunnen je namelijk als geen ander vertellen waarom het zo leuk is om je aan te sluiten bij hun organisatie. Als iemand al vrijwilliger is, dan kan die natuurlijk familie, vrienden en buren meenemen en laten zien wat vrijwilligerswerk kan bieden.

Veel organisaties van de partij

Voor organisaties, verenigingen en stichtingen is de Proeverij een mooie gelegenheid om jezelf te laten zien, dus daarom zijn vele ook dit jaar weer van de partij. Het zijn vooral organisaties en stichtingen die zich bezig houden met zorg, welzijn, sport, natuur en cultuur.

Meer info Proeverij

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen via [email protected]. Proeverij voor Vrijwilligerswerk wordt mede mogelijk gemaakt door: Apeldoorn Pakt Aan, Ertoe doen, Platform Vrijwilligers Coördinatoren Apeldoorn e.o., Present Apeldoorn, Sportraad Apeldoorn.

Cookieinstellingen