Glutenvrije Piet strooit ook dit jaar in Apeldoorn pepernoten in het rond

Foto: Pixabay

Aan de intocht van Sinterklaas deed vorig jaar in veel gemeenten een Glutenvrije Piet mee!

Glutenvrije kruidnoten

Het hulpje van Sint voorzag kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije kruidnoten. Het was een groot succes. Dit jaar willen we bij nog meer intochten een glutenvrije piet regelen. In Nederland zijn ruim 30.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de kruidnoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet (kruimels op de handschoen).

Sinterklaas voor alle kinderen

Een Sinterklaasfeest is juist voor alle kinderen! De NCV is daarom de afgelopen weken samen met veel enthousiaste vrijwilligers hard aan het werk gegaan om ervoor te zorgen dat glutenvrije kinderen onbezorgd Sinterklaas kunnen vieren. Bij de intocht van Sinterklaas in diverse gemeenten zal daarom ook dit jaar dankzij de NCV een Glutenvrije Piet meelopen en glutenvrije, lactosevrije, melkvrije en tarwevrije kruidnoten uitdelen, mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor Consenza.

Meer info of meehelpen?

De Glutenvrije Pieten bewaken hun kruidnoten enorm goed, want ze hebben verstand van gluten(-intolerantie) en kruisbesmetting! Daarom willen we graag dat Glutenvrije Pieten, die alles weten van een glutenvrij dieet, overal in Nederland meedoen aan de intocht.