Snelheidsduivel rijdt op verkeerde weghelft en ramt andere auto

Dinsdagavond 23 oktober 2019 vond er kort voor 20.00 uur op de Arnhemseweg in Apeldoorn een ernstig eenzijdig ongeval plaats. Hierbij raakte de bestuurder van een auto zwaargewond.

Snelheidsduivel

Het ongeval vond kort voor 20.00 uur plaats. Volgens omstanders reed de bestuurder van de auto hard over de Arnhemseweg. Reed deze op de andere weghelft en verloor de bestuurder de macht over het stuur. In zijn laatste meters reed hij een boom omver en kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. Door de klap werd de geparkeerde auto gelanceerd en schoot deze door de muur van een betonnen bak.

Zwaargewond

De bestuurder van de auto, zou een jongen zijn van in de twintig, aldus getuigen. Hij kwam na de aanrijding bekneld te zitten. Hij moest door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd worden, waarna hij zwaargewond met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.

Onderzoek

De politie heeft de gehele avond onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De Arnhemseweg was dan ook lange tijd afgesloten voor verkeer. De betonnen bak is afgebroken om meer gevaar te voorkomen. Door de aanrijding heeft een deel van de straat geen stroom. Liander is ter plaatse en zal de storing zo spoedig mogelijk verhelpen. Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend.