112

Eenzijdig ongeval op Zwolseweg afgelopen nacht laat auto ondersteboven belanden

Op de Zwolseweg net buiten Apeldoorn heeft afgelopen nacht rond 02.00 uur een aanrijding plaatsgevonden. Hierbij raakten twee personen gewond.

Macht over stuur kwijt

Het ongeval gebeurde even na twee uur. Een automobilist raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De auto ramde een lantaarnpaal uit de grond en belandde vervolgens op de kop in een greppel. De autorit eindigde tegen een tuinhekje.

Hulpdiensten

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De brandweer werd opgeroepen vanwege een mogelijke beknelling. Bij aankomst van de brandweer bleek dat het team alleen nodig was voor assistentie. De brandweereenheid kon na een korte inzet retour naar de kazerne.

Gewond

Wel raakte twee personen gewond. Beide inzittenden van de auto, moesten zich laten behandelen door het ambulancepersoneel. Een van de twee bleek dusdanig letsel te hebben dat deze met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle is gebracht. De andere kon na behandeling in de ambulance door familie naar huis worden gebracht.

Schade

De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgesleept. De schade is groot. De schade aan de lantaarnpaal is doorgegeven aan een wegbeheerder.