Grote namen op het concert “Merry Christmas” in Apeldoorn en Enschede

Foto: Merry Christmas Apeldoonr

Merry Christmas is een film uit 2005 die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en als thema de waargebeurde kerstwapenstilstand heeft.

Bijzonder verhaal

In die nacht gebeurt het ondenkbare, wanneer soldaten de wapens neerleggen en elkaar benaderen om kerst te vieren. De Franse componist Philippe Rombi heeft schitterende muziek gecomponeerd voor deze film, waaronder het wonderschone en indrukwekkende Ave Maria. Voor het eerst zal Merry Christmas ook worden gegeven in de Grote Kerk te Apeldoorn. Het is dit jaar alweer de 7de editie van Merry Chritsmas in de Jacobuskerk te Enschede.

Solisten

Dit jaar hebben ze topsolisten die aan ons concert gaan meewerken, waaronder de jonge zeer getalenteerde sopraan Irene Hoogveld. Eric Reddet, lyrisch tenor zal o.a. Nessun Dorma ten gehore brengen en Cantique de Noel. Gedurende de laatste 3 jaar heeft Eric meer dan 300 concerten gegeven als solist met het Johann Strauss Orkest, met tournees door Europa, Zuid Amerika, de Verenigde Staten en Australië. Hij maakte deel uit van The Platin Tenors. Bariton Peter Arink is sinds 2007 verbonden aan het koor van de Nederlandse Opera. Ook bij De Nederlandse Opera is hij veelvuldig solistisch te horen. Naast opera is Peter Arink ook als oratoriumsolist regelmatig in binnen en buitenland werkzaam. Klarinettiste Liane Kuiper zal soleren in het Adagio uit het Klarinetconcert van Mozart, dat meerdere keren als filmmuziek werd gebruikt, zo ook in de soundtrack van Out of Africa.

Topmusici

Naast deze uitmuntende topsolisten hebben we ook topmusici in huis. Orchestra Twente is een professioneel orkest o.l.v. dirigent Monique Kokkeler. Choir Twente bestaat uit 80 zangers en zangeressen, samen met . Het kinderkoor Gospelkidz Amersfoort zal hun medewerking verlenen aan het concert op zondag 15 december 2019 in de Grote Kerk te Apeldoorn.  Het wordt een afwisselend concert met dynamiek. U bent van harte welkom.

Info concerten

Zondag 15 december 2019

Grote Kerk te Apeldoorn
Aanvang : 15.00 uur
Kerk open vanaf : 14.30 uur
Tickets : 15,00 euro per persoon ( Kinderen t/m 12 jaar : gratis entree )

Zondag 8 december 2019
Jacobuskerk te Enschede
Aanvang : 15.00 uur
Kerk open vanaf : 14.30 uur
Tickets : 15,00 euro per persoon ( Kinderen t/m 12 jaar : gratis entree )

Bezoek de website www.OrchestraTwente.nl voor meer informatie en voor het online bestellen van de kaarten.

Compilatie 2017

Tevens compilatiebeelden van het concert Merry Christmas 2017 ( Jacobuskerk Enschede )
https://www.youtube.com/watch?v=mr9SRXe6jXU

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen