Fietsenstalling nummer 6 in de binnenstad is geopend

Foto: Gemeente Apeldoorn

In de binnenstad kan je al op 5 plekken je fiets gratis, veilig en droog stallen. Vanaf vrijdag is daar een zesde plek bij.

Fietsenstalling

In de Paslaan is een fietsenstalling gecreëerd in het voormalige Kijkshoppand. Deze stalling ligt lekker centraal en dus ideaal voor de intocht van Sinterklaas en de inkopen voor de feestdagen. De afgelopen jaren is hard gewerkt om de capaciteit in de fietsenstallingen op orde te krijgen. De Serre, De Oranjerie, de Markstraat, Het Caterplein en Stadhuis en dan nu deze stalling middenin de stad. In totaal is er nu ruimte voor meer dan 3000 fietsen. En daar wordt goed gebruik van gemaakt. Dit jaar werden er al bijna 400.000 fietsen gestald in de stallingen in de binnenstad. De stallingen worden beheerd door een team van 23 beheerders van Lucrato. Zij staan dag en nacht voor Apeldoorners klaar. Veel stallingen zijn ook ’s nachts open, klaar voor Apeldoorn op de fiets.

Win-win-win

Op de fiets naar de binnenstad is een goed idee. Het is goed voor het milieu en je bespaart benzine- en parkeerkosten. Om het fietsen naar de binnenstad nog aantrekkelijker te maken, zijn er zes fietsenstallingen. In deze stallingen staat je fiets veilig en droog, en dat voor niets! De stallingen zorgen voor een opgeruimde binnenstad, doordat er minder fietsen op straat geparkeerd staan. Win-win-win dus!

Snel bij winkels en horeca

De stalling aan de Paslaan ligt op een ideale locatie. De Paslaan is een belangrijke toegangsweg naar de binnenstad. Vanuit de stalling ben je snel bij winkels en horeca. De ideale plek dus om je fiets te stallen als je naar een evenement in de stad gaat, of inkopen gaat doen voor de feestdagen.

Meer info

Je vindt alle fietsenstallingen en de openingstijden op www.apeldoorn.nl/fietsenstalling. Wil je meer weten over de binnenstad, of op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Kijk dan op www.apeldoorn.nl/binnenstad.