Meerdere meldpunten vuurwerkoverlast in de lucht vanwege einde vuurwerkoverlast.nl

Foto: Still YouTube

Ieder jaar ontving het meldpunt meer dan 40000 meldingen. Dit jaar is de site vuurwerkoverlast niet meer actief. Volgens de site is het doel, bewustwording van de schadelijkheid van vuurwerk, bereikt.

Meerdere meldpunten vuurwerkoverlast

Hart van Nederland heeft samen met LocalFocus inmiddels een landelijk meldpunt opgezet. Vanwege het online bereik van beide bedrijven stromen de meldingen van vuurwerkoverlast hier binnen en kunnen ze de meldingen amper op een kaart verwerken. Verder zien we vooral een aantal meldpunten online die meer lokaal gericht zijn.

Vuurwerkoverlast?

Vuurwerk mag dit jaar een dag eerder verkocht worden dan voorgaande jaren. In principe is de verkoop van vuurwerk 29, 30 en 31 december toegestaan. Omdat de eerste dag op een zondag valt, is er dit jaar ook toestemming voor de verkoop op 28 december. Dit zorgt ervoor dat een flink aantal kopers ook zaterdag 28 december al flink wat vuurwerk de lucht in lieten gaan.

Ondervindt u hinder van vuurwerk? Spreek de afstekers aan en wijs hen op de regels. Vertel ze ook vooral waarom u last heeft van het vuurwerk dat zij afsteken. Mocht u ze niet willen aanspreken, dan kunt u natuurlijk ook altijd een online melding doen. Of u meldt het bij uw gemeente, stadstoezicht-medewerker of wijkagent.