Knelpunten verkeer Omnisport bij grote evenementen

Foto: Pixabay

Het verkeer in de omgeving van Omnisport is steeds vaker een doorn in het oog. Afgelopen week tijdens de volleybalwedstrijden in het olympisch kwalificatietoernooi, haalden veel bezoekers het begin van de wedstrijden niet.

Druk voor omwonenden en bezoekers

Al eerder is geconstateerd dat bij evenementen in Omnisport problemen worden ervaren met de verkeerssituatie in de buurt. Vooral evenementen waarbij bezoekers tijdens de ochtendspits en avondspits in Omnisport moeten zijn, zijn voor bezoekers een hele uitdaging. Voor de reguliere verkeersdeelnemers en omwonenden uit de wijken Woudhuis, Osseveld en Zonnehoeve komen deze drukke momenten ook steeds vaker voor. Voor Stefani Hilferink van de VVD reden om het college vragen te stellen over de situatie.

VVD stelt vragen over knelpunten verkeer

De VVD wil weten hoe het college de verkeerssituatie bij grote evenementen in het verleden aandacht heeft gegeven. Er komt een nieuwe Hornbach op de plek van de Americahal.  In het maken van de plannen is er onderzoek gedaan naar de verkeerssituatie in dat stuk Apeldoorn. Hilferink wil van het college weten of dat onderzoek mogelijkheden heeft laten zien om de verkeerssituatie op te lossen. Ook is de lokale VVD benieuwd of het college alternatieve oplossingen heeft onderzocht om wat aan het knelpunt te kunnen doen.