Justitie geeft identiteit vrij van voortvluchtige Cor Pijnen

Foto: Politie

De Hoofdofficier van Justitie van het Landelijk Parket vraagt uw aandacht voor het volgende: De politie is dringend op zoek naar de voortvluchtige 36-jarige Cor Pijnen uit Rotterdam.

Verdacht van moord

Cor Pijnen was voorwaardelijk in vrijheid gesteld nadat hij tweederde van zijn straf had uitgezeten voor een poging liquidatie in 2009. Een van die voorwaarden was het dragen van een enkelband. Sinds dinsdagavond kan deze enkelband niet meer gemonitord worden en is deze waarschijnlijk doorgeknipt. Pijnen wordt ook verdacht van de moord op Onno Kuut in 2009

Opsporing door justitie

Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNl, is sindsdien bezig de man op te sporen. Hij is op dinsdag 21 januari voor het laatst gezien in Schiedam.

Signalement

Cor Pijnen is 1.75 lang en heeft een slank postuur. Hij heeft opvallende tatoeages over zijn hele lichaam, waaronder Chinese tekens op zijn rug en arm en een draak op zijn borst. Mogelijk maakt hij gebruik van een alias.

Vuurwapengevaarlijk

Pijnen staat bekend als vuurwapengevaarlijk. Als u hem ziet, benader hem niet zelf maar bel 112. Als u weet waar hij verblijft, bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070.