Drie personen zwaargewond bij auto-ongeluk afgelopen nacht op Europaweg

Foto: ©Luciano de Graaf Fotografie

In de nacht van zaterdag op zondag heeft er, omstreeks 03:00 uur, op de kruising Europaweg met de Laan van Westenenk een zwaar ongeval plaatsgevonden. Daarbij zijn vier gewonden gevallen. Drie personen raakten zwaargewond.

Hulpdiensten

Hulpdiensten, waaronder de brandweer, meerdere ambulances en een traumahelikopter, kwamen ter plaatse. Er werd opgeschaald naar middel HV. Dit betekent dat er meerdere brandweervoertuigen ter plaatse moeten komen om de slachtoffers te bevrijden uit hun benarde posities. Een van de inzittenden kon zelfstandig uit het voertuig komen. De brandweer heeft de deuren uit de auto moeten knippen zodat de andere drie slachtoffers bevrijd konden worden. Alle gewonden werden, nadat zij waren bevrijd, overgebracht naar verschillende ziekenhuizen.

Drie zwaargewonden bij ongeval

De bestuurder van de auto raakte vermoedelijk de macht over het stuur kwijt nadat hij vanaf de Europaweg de Laan van Westenenk op wilde rijden. De auto raakte van de weg en botste tegen een boom waarna hij tot stilstand kwam op het fietspad. De auto raakte na de botsing total loss.

Oorzaak

De exacte toedracht van het ongeval wordt momenteel onderzocht door de VOA (Verkeersongevallen Analyse). De Laan van Westenenk is daarom richting Ugchelen volledig afgesloten. Het zwaar beschadigde voertuig zal nadat het onderzoek is afgerond, worden afgesleept.