Wie wordt het mooiste meisje van Gelderland?

Foto: ©Tweel Light Zone

Op zondag 26 januari 2020 vond de jaarlijkse casting van Miss Beauty of Gelderland plaats. Dit jaar in het Fletcher hotel-restaurant Erica in Berg en Dal.

38 van de 150

Uit honderden aanmeldingen heeft een professionele jury 150 Gelderse kandidaten beoordeeld in verschillende rondes. Hieruit zijn 38 finalisten gekozen die het traject in gaan voor de felbegeerde titels. Miss Beauty of Gelderland is de provinciale voorronde voor Miss Beauty of the Netherlands.

Casting

De deelneemsters doorliepen drie rondes, namelijk een voorstelronde, bikinironde en een Engelse vragen ronde. Na deze rondes zijn er uit heel Gelderland 19 finalisten gekozen voor Miss Teen of Gelderland 2020 (15 t/m 28 jaar) en 19 finalisten voor Miss Beauty en Miss Intercontinental of Gelderland (19 t/m 27 jaar).

Fotoshoots, sportactiviteiten en trainingen

De aankomende twee maanden worden de 38 finalisten getraind door professionals. Tessa le Conge, organisator van Miss Beauty of Gelderland: “We hebben twee groepen leuke, lieve, diverse en slimme meiden geselecteerd. De komende maanden krijgen zij trainingen op gebied van (social) media, voeding, beauty en persoonlijke presentatie op het podium. Daarnaast horen ook diverse foto- en videoshoots en sportactiviteiten tot het traject. Uiteindelijk werken zij samen naar de finale toe. Ik vind het het allermooiste om te zien dat je de meiden ziet groeien in zelfverzekerdheid en sterkte vrouwen. Daar doe je het uiteindelijk voor!”

Miss Beauty of the Netherlands

De finale van de missverkiezing vindt plaats op zaterdag 28 maart 2020 in Theater de Hanzehof in Zutphen. De drie winnaressen van die avond gaan door in het Nederlandse traject om te strijden voor Miss Beauty of the Netherlands, en starten met een reisweek naar Frankrijk.

Volg de finalisten op social media via @missbeautyofgelderland