Inzamelingsactie voor verboden wapens helpt tegen de geweldsgolf vindt ChristenUnie

Foto: Pixabay

De partij heeft de burgemeester een aantal schriftelijke vragen gesteld over het houden van een inzamelingsactie van verboden wapens in Apeldoorn.

Inzamelingsactie

Zulke inzamelingsacties zijn eerder effectief gebleken in Rotterdam en Zaanstad. Ook Zwolle liet recent weten een dergelijke actie interessant te lijken. Vuurwapens en messen die vallen onder categorie 1 en 4 kunnen op het politiebureau worden ingeleverd, of door agenten aan huis worden opgehaald. De eigenaar van het wapen wordt voor het bezit niet vervolgd.

Flink aantal geweldsincidenten

De afgelopen weken hebben er in Apeldoorn een groot aantal geweldsincidenten plaatsgevonden waarbij wapens zijn gebruikt. Deze toename van deze delicten kan bij een deel van onze inwoners een gevoel van onveiligheid opwekken. Naast het zorgen dat regels worden nageleefd, hebben de politie en het OM ook de taak om strafbare feiten te voorkomen. Daar zou een inzamelingsactie van wapens zonder strafvervolging zeker aan kunnen bijdragen.

Vragen

Jarin van der Zande van de ChristenUnie Apeldoorn wil vooral weten van de burgemeester of hij het eens is met de stelling van de ChristenUnie dat een inzamelingsactie een goede aanvulling is op het veiligheidsbeleid. Als de burgemeester een inzamelingsactie ziet zitten, is het volgens van der Zande ook zaak om de inzamelingsactie goed onder de aandacht te brengen.

Cookieinstellingen